« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Amerikanci Iraku još dovode i Disneyland

Milijarder Llewellyn Werner ulaže 500 mil. dolara u zabavni park u Bagdadu

Fotografija vijesti
Više o

Irak

,

Bagdad

,

Disneyland

Kruha i igara!, uzviknuli su jednom davno stari Rimljani i ušli u povijest. Danas se po tko zna koji put uvjeravamo da je njihova otrcana parola vrlo lako primjenjiva u okrutnoj stvarnosti. Posebno kada je riječ o ratom napaćenim zemljama, poput Iraka u koji su 2003. godine, iz nekih svojih viših interesa, umarširali Amerikanci.

Vrlo brzo smisao ratovanja sveo se na jedno: pretvoriti zemlju u gospodarski Eldorado za strane investitore. Upravo je u Iraku kalifornijski milijarder Llewellyn Werner iz Los Angelesa, vlasnik tvrtke koja je osmislila i izgradila nadaleko poznati zabavni park Disneyland, namirisao priliku za dobar posao.

Werner je odlučio uložiti čak 500 milijuna dolara u novi projekt - zabavni park u stilu Disneylanda u centru Bagdada, odnosno u sklopu nekada prekrasnog bagdaškog parka al-Zawra i zoološkog vrta u kojem je većina životinja ili pocrkala ili pobjegla pred američkom invazijom. Malim stanovnicima Bagdada, kaže Werner, moraju se omogućiti ‘pristojni uvjeti za zabavu’. Park će u svom zabavnom dijelu sadržavati skateboard park, razne vrtuljke, koncertnu dvoranu i muzej, a uz njega će biti i ZOO.

Uz to, iz iračke vlade poručuju da će u zabavnom parku mnogi ‘beznadni’ Iračani dobiti priliku za posao. Ako ih prije toga na tržnici ili pred lokalnim kafićem ne strefi bombaš samoubojica. 

Piše: Piše: Maja Bolanča
25.04.2008. 03:24:04
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  marna
  25.04.2008. 13:56
  HOĆE LI ULAZ BITI BESPLATAN?HOĆE LI I TAMO DJECI PODMETATI BOMBE?
 2. avatar
  laura
  28.04.2008. 15:55
  Nece djeca. ali zna se tko ce...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh