« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
ŽIVJELI!

Amerikanci će na pivo stavljati obavijest o kalorijama

Neka piva imaju kalorija kao hamburger ili sladoled i potrošači o tome trebaju biti informirani

Fotografija vijesti
Više o

pivo

,

nezdrava hrana

,

kalorije

,

nutricionizam

Iako to u Hrvatskoj nije slučaj, McDonalds u Americi na svojim proizvodima ističe obavijest o sastojcima i kalorijskoj vrijednostima brze hrane koju nudi. Sada su Amerikanci otišli i korak dalje te će deklaracije o kalorijama biti i na pivi. Većina pivara dobrovoljno će stavljati podatke o kalorijama, prehrambene detalje i sastojke. Cilj proizvođača piva je da predstave novu seriju limenki i boca do 2020. godine, izvještavaju iz Beer instituta.

Nove boce počet će se pojavljivati u američkim trgovinama prehrambenih proizvoda odmah, a vremenom će se širiti. Za ovu promjenu dogovorili su se najveći proizvođači piva koji su članovi instituta Beer koja okuplja kompanije koje proizvode 81 posto ukupnog piva koje se prodaje u SAD-u.

"Neka piva imaju kalorija kao hamburger ili sladoled. Zašto ne biste bili informirani o tome?", urgirala je Betsy Thurston, registrirana nutricionistica koja je specijalizirala ishranu.

Prema riječima predsjednika Beer instituta Jima McGreevyja ova inicijativa omogućit će potrošačima da zahvaljujući ovoj "značajnoj informaciji" donesu svoju odluku. U nekim slučajevima uživatelji piva moći će dobiti te podatke i skenirajući QR kod.

Više od 78,6 miliona odraslih Amerikanca je pretilo, a devet posto populacije ima dijabetes. Četvrtini nije dijagnosticiran dijabetes iako ga imaju. Kombinacija alkohola i te bolesti izuzetno je opasna za te osobe.

Cilj pivara nije inspirirati konzumente da piju pivo već da razmisle i budu informirani.

"Vjerojatno će razmisliti dva puta prije nego popiju još jedno pivo", rekla je nutricionistica Thurston.

27.07.2016. 09:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh