« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
NEMA PREDAHA

Amerika planira uloviti i ubiti i novog vođu Al Qaide

Nakon što su uspješno locirali i likvidirali Osamu bin Ladena, novi čelnik najpoznatije terorističke organizacije postaje nova glavna meta

Fotografija vijesti
Više o

Afganistan

,

Pakistan

,

Mike Mullen

,

Al Qaida

Al Qa'ida nije prestala biti sigurnosna prijetnja za Ameriku te će SAD učiniti sve da ulovi i ubije njenog novog čelnika, Ajmana Al-Zavahirija, kao što je ubio i Osamu bin Ladena, rekao je Mike Mullen, zapovjednik američkog združenog stožera, prenosi Hina.

Admiral Mullen je naglasio da Al Qa'ida i dalje predstavlja prijetnju SAD-u.

"Kao što smo nastojali uhvatiti ili ubiti - i uspjeli u likvidaciji - Bin Ladena, sigurno ćemo napraviti istu stvar sa Zavahirijem", rekao je Mullen novinarima u Washingtonu.

Zavahirijevo imenovanje za nasljednika Bin Ladena, objavljeno u četvrtak na islamističkim web stranicama, pripisano je odluci glavnog zapovjedništva Al Qa'ide.

"Nije iznenađenje iz moje perspektive da je pomaknut na tu poziciju", rekao je Mullen.

Zavahiri je dugo vremena bio drugi čovjek Al Qa'ide. Osama bin Laden ubijen je u akciji američkih komandosa u Pakistanu početkom svibnja.

Al Qa'ida je u priopćenju obećala da će pod Zavahirijem, nastaviti "džihad" ili sveti rat, protiv SAD-a i Izraela "sve dok okupacijske vojske ne napuste zemlju islama".

17.06.2011. 08:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh