« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ZASTRAŠIVANJE

Tko je i zašto pretukao poznatog ruskog novinara?

Novinar Oleg Kašin je u komi nakon što su ga brutalno pretukli za sada nepoznati počinitelji

Kremlj
Kremlj (Wikipedia)

Jedan od vodećih ruskih novinara Oleg Kašin nalazi se u komi nakon napada dvojice muškaraca koji su ga brutalno pretukli i slomili obje noge, vilicu i prste. Policija je priopćila da je pokrenula istragu o pokušaju ubojstva 30-godišnjeg novinara Kommersanta.

Glavni urednik Mihail Mihailin je "zaprerpašten" novim nasrtajem na novinare u Rusiji. "Nisu ga samo prebili. Da bi pokazali što točno misle o njegovom pisanju slomili su mu sve prste", rekao je Mihailin.

Politički izvjestitelj Kommersanta primljen je u bolnicu u teškom stanju, posebice zbog oštećenja lubanje i dvostrukog prijeloma čeljusti, pa su ga liječnici uveli u umjetnu komu.

Aktivisti za ljudska prava ne prestaju upirati prstom u Kremlj, tvrdeći da vlast ne radi ništa kako bi otkrila počinitelje niza ubojstava ruskih novinara, zbog čega je Rusija postala jedno od najopasnijih mjesta za predstavnike "sedme sile".

Rusko novinarsko društvo i Amnesty International odmah su osudili ovaj brutalan napad. Kašin je nedavno pisao o kontroverznom projektu gradnje autoceste oko Moskve, zbog čega bi trebala biti posječena jedna velika šuma na trasi. Jedan drugi novinar koji je također svojim pisanjem pozivao na očuvanje te šume brutalno je pretučen prije dvije godine.

Predsjednik države Dmitrij Medvedev naložio je glavnom tužitelju Juriju Čajki i ministru unutarnjih poslova Rašidu Nurgalijevu hitnu istragu napada na Kašina.(hina/metro-portal)

06.11.2010. 22:24:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh