« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SPAS?

Američki FDA odobrio novi lijek za rak kože

Erivedge je namijenjen liječenju odraslih osoba s rakom kože - karcinomom bazalnih stanica - u uznapredovaloj fazi, koje nisu kandidati za kiruršku intervenciju ili zračenje

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

rak kože

,

lijek za rak

,

FDA

,

Erivedge

Američka agencija za lijekove (FDA) odobrila je u ponedjeljak prodaju Erivedgea (Vismodegiba) tvrtke Genentecha, članice švicarskog koncerna Rochea, za liječenje najčešće vrste raka kože, javlja Hina.

Erivedge je namijenjen liječenju odraslih osoba s rakom kože - karcinomom bazalnih stanica - u uznapredovaloj fazi, koje nisu kandidati za kiruršku intervenciju ili zračenje.

Ovaj lijek namijenjen je i pacijentima kod kojih se rak kože proširio na druge organe, dodaje FDA u priopćenju.

Erivedge je tako prvi lijek koji je FDA odobrila za liječenje metastatskog karcinoma bazalnih stanica, ističe savezna agencija koja je lijek odobrila po ubrzanom postupku kako bi što prije bio dostupan bolesnicima.

Ovaj rak kože najčešće nastaje sporo i nije bolan. Često se javlja na dijelovima kože dugotrajno izloženim suncu i drugim izvorima ultraljubičastih zraka.

Djelotvornost Erivedgea ispitana je klinički na 96 pacijenata oboljelih od karcinoma bazalnih stanica in situ i metastatskog.

Od karcinoma bazalnih stanica svake godine oboli oko 800.000 ljudi u SAD-u.

31.01.2012. 07:44:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh