« Biznis
objavljeno prije 13 godina
PRLJAVA POSLA?

Američka vlada istražuje Google zbog ometanja konkurencije

Treba istražiti koristi li Google svoju dominantnu poziciju u pretraživanju weba za promicanje vlastitih proizvoda, blokirajući pritom konkurente?

Fotografija vijesti
Više o

Google

Kako piše Voice of America, američka je vlada pokrenula istragu kompanije Google, točnije navoda da taj internetski pretraživač koristi svoju dominantnu poziciju za promicanje vlastitih proizvoda, blokirajući pritom konkurente. Google kontrolira više od 65 posto pretraživanja na internetu u svijetu i zarađuje većinu svog prihoda, a radi se o milijardama dolara - kroz oglašavanje vezano uz pretraživanje.

Savezna komisija za trgovinu kaže da želi ustanoviti koristi li Google svoju dominaciju u pretragama weba ne samo u cilju zarade od oglašavanja, nego i da usmjeri korisnike ka svojoj rastućoj mreži usluga. Ova istraga jednaka je onoj koju je pokrenula Europska unija prošle godine. Odvojeno od toga, i američka savezna država Teksas zagleda u način poslovanja Googlea. Direktori Googlea kažu da ne vjeruju da čine išta loše niti da krše zakone protiv trustova.

28.06.2011. 11:49:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh