« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
VELESAJAM

Ambienta - raznolikost proizvoda, dizajna, materijala i stilova

37. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije na Zagrebačkom Velesajmu

Ambienta na Zagrebačkom velesajmu
Ambienta na Zagrebačkom velesajmu (Saša Zinaja/MM)
Više o

Zagrebački velesajam

,

Ambienta

Na koji način opremiti stan ili ured, koji su novi trendovi u uređivanju kuhinje i kupaonice, koje su boje i materijali u izradi namještaja "in", samo su neka od pitanja na koja će uspješno odgovoriti 37. AMBIENTA, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije koja se održava od 13. do 17. listopada o.g.

Sajam predstavlja veliku raznolikost proizvoda, dizajna, materijala i stilova što odlično oslikava ovu granu industrije. 520 izlagača od kojih 273 iz inozemstva predstavit će u 15 paviljona Zagrebačkog velesajma namještaj za stanovanje, kuhinje i kupaonice, urede kao i namještaj za opremanje objekata, proizvode i opremu za unutarnje i vanjsko uređenje, repromaterijale, strojeve i alate za drvnu industriju te ostale proizvode.

Ambienta se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske.

Osim domaćih izlagača ove će godine sudjelovati i strani izlagači iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Češke, Francuske, Indije, Italije, Kosova, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Rusije, Senegala, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švicarske i Turske.

Zahvaljujući svom poslovnom i snažnom promotivnom karakteru Ambienta je pravo mjesto susreta ponude i potražnje, proizvođača, trgovaca, stručnjaka, poslovnih ljudi, krajnjih korisnika i medija.

Ambienta je važna za razvoj kulture stanovanja uopće, pa pored izlagača namještaja okuplja sve više izlagače proizvoda za uređenje interijera. Svoje mjesto nalazi i prateća industrija, posebno ona strojeva i repromaterijala.

Uz izložbeni se dio tradicionalno organiziraju brojna stručna i prateća događanja. Među njima se svojim značenjem posebice ističe Poslovni klub, susret gospodarstvenika iz drvno-prerađivačke grane s predstavnicima Vlade, koji ove godine za temu ima: Značaj sektora šumarstva i prerade drva u izlasku iz krize. Tu je i međunarodno savjetovanje na temu - Prijenos znanja u praksu kao put izlaska iz krize, a održat će se i stručni skup za nastavnike srednjih škola u obrazovnom podsektoru - Prerada i obrada drva Domaći proizvod u funkciji zdravlja, kao i onaj za arhitekte - Moderni interijeri-dizajn i tehnologija u službi opremanja. Teme okruglih stolova su: Trgovci i HDI, Certificiranje proizvoda domaće drvoprerađivačke industrije, Kako iskoristiti sredstva Eu za razvoj domaće industrije. Svoje će mjesto naći i brojna predavanja, seminari, prezentacije.

Na kraju Sajma najuspješnijim izlagačima bit će dodijeljene nagrade i priznanja Mobil optimum - za najuspješnije oblikovane i tehnološki izrađene proizvode, te za cjelovitost ukupnog nastupa i za najbolje ambijentalno izlaganje.

 Za široku publiku se organiziraju nagradna igra i kviz preko facebooka.  Pripremaju se  brojne atrakcije: izložba radova učenika strukovnih škola i Šumarskog fakulteta, izložba postera, prototipova namještaja i opreme za dječje vrtiće, restauratorska radionica za drvo, međunarodna izložba keramike i stakla.

15.10.2010. 07:38:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh