« Život
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
ISTINA ILI NE?

Amber Amour - žena na Instagramu snimila svoje silovanje

Feministkinja iz Južnoafričke Republike koja tvrdi da je bila silovana dok se tuširala, objavila je sadržaj na Instagramu nekoliko minuta nakon nemilog događaja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot YouTube)
Više o

silovanje

,

Amber Amour

,

snimka silovanja

Ovaj post može sadržavati uznemirujući sadržaj.

Amber Amour, dvadeset sedmogodišnja zadovaračica ženskih prava iz New Yorka objavila je niz uznemirujućih postova nakon napada koji je doživjela za vrijeme tuširanja. Na slikama je prikazana kako sjedi na podu kupaonice dok joj suze teku niz lice, a uz slike je ispisala tekst sa slijedom događaja.

Amber tvrdi da se dva dana ranije nije osjećala dobro i tada je po prvi puta krenula pod tuš, a učinila je to s muškarcem koji ju je po ulasku u tuš kabinu prisilio da se spusti na koljena unatoč tome što ga je ona molila da ju prestane prisiljavati.

Tvrdi da ju je muškarac silovao te da se onesvijestila, a onda došla k svijesti tek nekoliko minuta kasnije, nakon čega se on vratio da 'dovrši posao'. Nakon događaja, Amour, koja je u Južnoafričkoj Republici bila s ciljem provođenja kampanje protiv silovanja ('Stop Rape. Educate.'), opisala je osjećaj 'srama, zgražanja i patnje' i bespomoćnosti. 

Podijelila je također i sliku s ginekološkog stola s pregleda kojem se podvrgnula kako bi dokazala da je silovana. Iako opisuje osjećaj poniženja, smatra da svojim primjerom mora dokazati ono što propivijeda, pa tako ne želi skrivati svoju traumu.

Amour kaže: "Bez obzira na to što osoba učini, to nije poziv na silovanje. Nije važno jesam li ga ja poljubila. Nije važno je li bio pijan. Nema veze jesam li se složila da uđe u tuš kabinu. Nikad nisam pristala na to da bude nasilan. Nikad nisam pristalna na to da me ozlijedi tako da počnem krvariti. Nikad mu nisam dozvolila da me siluje."

Amber je kasnije za časopis Marie Claire govorila o svojoj odluci da cijeli događaj zabilježi na društvenim mrežama:

"Odmah sam znala da ovaj događaj ne smijem tajiti, pa je prva stvar koju sam učinila bila da sve fotografiram i napišem post, opisujući što se dogodilo. Bilo je to skoro intuitivno. Još uvijek sam bila u kupaonici- na mjestu zločina. Mislim čak niti da nisam ustala. Samo sam tipkala i tipkala.

 

Piše: Andrea Holi
09.08.2017. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh