« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
SPONZORIRANI ČLANAK

Alumniportal Deutschland stigao u Hrvatsku

Nova društvena mreža za akademski i poslovni svijet odnedavno je prisutna i u Hrvatskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Alumniportal)
Više o

Goethe-Institut

,

Alumniportal Deutschland

,

Zaklada Alexander-von-Humboldt

,

DAAD

,

CIM

,

GIZ

Da umrežavanje postaje sve važnije u akademskom i poslovnom svijetu, dokaz je i Alumniportal Deutschland, nova društvena mreža koja je odnedavno prisutna i u Hrvatskoj.

Alumniportal Deutschland je zajednički projekt njemačkih organizacija razvojno-političke, gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje - Zaklade Alexander-von-Humboldt, CIM-a (Centar za međunarodne migracije i razvoj), DAAD-a (Njemačka služba za akademsku razmjenu), Goethe-Instituta i GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu suradnju) - a usmjeren je na jačanje veza i suradnje između Njemačke i zemalja iz kojih potječu alumniji.

Osim alumnijima (bivšim stipendistima njemačkih zaklada, studentima i učiteljima njemačkog jezika i drugima koji su i o svom trošku studirali i usavršavali se ili radili u Njemačkoj) ova društvena mreža namijenjena je i poduzećima, zakladama, sveučilištima, znanstvenim i drugim institucijama s ciljem umrežavanja, njegovanja kontakata, zapošljavanja i kvalitetnog korištenja i implementacije potencijala ovih alumnija u zemljama iz kojih potječu, pa tako i u Hrvatskoj, te je svojevrsna platforma za razmjenu mišljenja, iskustava i znanja iz raznih znanstvenih i stručnih područja.

Zahvaljujući ovom besplatnom globalnom portalu svi registrirani članovi na njemu mogu prezentirati svoje vrijednosti i projekte. Bivši stipendisti predstavljaju sebe, svoje vještine, sklapaju kontakte i traže posao, poduzeća predstavljaju svoju djelatnost, nude posao i mogu pronaći visokokvalificirani kadar koji poznaje njemački jezik i kulturu, sveučilišta  predstavljaju studijske programe i projekte, a zaklade projekte i mogućnosti stipendiranja te imaju priliku ponovo pronaći svoje alumnije.

Na portalu se osim toga mogu pretraživati konferencije, radionice, događanja, seminari i mogućnosti studiranja i daljnjeg usavršavanja u Njemačkoj i drugdje u svijetu.

Također je moguće vježbati i usavršavati njemački jezik jer portal nudi tekstove, vježbe i zadatke na njemačkom jeziku te oglašava tečajeve njemačkog jezika.

23.05.2011. 09:08:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh