« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SINJ

Alkarsko zlato i srebro kupuje bečki Rauch

Na javni natječaj za kupnju 18,5kg zlatnika i 160kg srebrnjaka stigle su dvije ponude od kojih je pravovaljana bila ona bečke tvrtke Rauch

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix/Arhiva)
Više o

Sinj

,

Viteško alkarsko društvo

,

srebrnjaci

,

zlatnici

,

Rauch

U uredu Viteškog alkarskog društva (VAD) danas su otvorene ponude koje su stigle na javni natječaj za prodaju 18,5 kilograma zlatnika i 160 kilograma srebrnjaka iz alkarskog trezora, a novac je namijenjen izgradnji Alkarskih dvora.

Riječ je o zlatnicima i srebrnjacima koji su izdani u povodu raznih obljetnica.

Na javni natječaj stigle su dvije ponude, a po riječima predsjednika VAD-a Stipe Jukića, pravovaljana je bila ponuda tvrtke "Rauch" iz Beča.

Bečka tvrtka želi otkupiti sav ponuđeni numizmatički novac, a odluka o prodaji donijet će se na sljedećoj sjednici upravnog odbora VAD-a, rekao je Jukić.

Inače, u doba raspada Jugoslavije u beogradskoj kovnici zateklo se više od 10 kilograma zlata i 454 kilograma srebra u vlasništvu VAD-a, koji su spremljeni u trezor Narodne banke Srbije, a vraćeni su prije dvije godine u Sinj.

Kako je dosad za izgradnju Alkarskih dvora potrošeno više nego što je predviđeno, VAD je odlučio dio novca namaknuti prodajom dijela zlatnika i srebrnjaka. (hina/metro-portal)

09.03.2010. 18:33:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh