« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Alicia Keys pokupila nominacije za American Music Awards

Američka pop i soul pjevačica s pet nominacija glavna je favoritkinja utrke.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević, CROPIX)
Više o

Alicia Keys

,

Alicia Keys u Zagrebu

,

American Music Awards

,

glazbene nagrade

,

nominacija za glazbenu nagradu

Pjevačica koja je nedavno na svojoj turneji obišla Zagreb i Beograd, a za vizualno skorman, ali glasovno virtuozni nastup primila sve pohvale nominirana je za prestižnu američku nagradu.

Keys je u utorak nominirana između ostalog za naslov najbolje pjevačice, zatim za najbolji album ("As I Am") a nominirana je i za umjetnicu godine. Kako su priopćili organizatori dodjele nagrade u Los Angelesu, među nominiranima su i britanska skupina Band Coldplay rock veterani The Eagles s po četiri nominacije.

Po tri nominacije imaju Lil Wayne i Chris Brown.

Nagrade će se dodijeliti 23. studenoga u Los Angelesu, a televizija će prenositi gala večer. Na pozornici se očekuju Rihanna, Taylor Swift, Pink, Jonas Brothers i novoosnovani New Kids on the Block.

Prošle su godine po tri naslova American Music Awards dobili rock skupina Daughtry i country pjevačica Carrie Underwood. Mlada glazbenica ima vrlo velike šanse primiti  nagradu s obzirom da je, unatoč svoj skromnosti i jednostavnosti o kojoj su svi govorili tijekom nastupa u Zagrebu, osvojila najviše nominacija. (metro -portal)

American Music AwardsNakon Grammyja je najveća glazbena nagrada u Americi. Nagrada se dodjeljuje u devet kategorija, od popa i rocka do latinoameričke glazbe. Nagradu podupire američka glazbena industrija koja odlučuje o nominacijama prema uspjehu prodaje. O pobjednicima odlučuju slušatelji koji do početka studenoga mogu predati svoje glasove. 

15.10.2008. 14:41:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh