« Iza ogledala
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
COOL :)

Alex Jones i InfoWars ostaju na Twitteru

Facebook, YouTube, Apple i Spotify uklonile su ovoga tjedna sadržaj koji je objavio taj zagovornik teorija zavjere, uz obrazloženje da se radi o govoru mržnje

InfoWars i Alex Jones i dalje jašu Twitterom
InfoWars i Alex Jones i dalje jašu Twitterom (InfoWars)
Više o

teorije zavjere

,

Twitter

,

Alex Jones

,

InfoWars

Teorije zavjere nisu ništa ako u priči nisu i Alex Jones i njegov InfoWars, pa svi ljubitelji ovog kontroverznog lika mogu odahnuti, jer je dnevna doza čuda i dalje zagarantirana - izvršni direktor Twittera izjavio je da neće zabraniti InfoWars i Alexa Jonesa, jer njihovi profili ne krše pravila te društvene mreže, prenosi BBC.

Velike internetske tvrtke - Facebook, YouTube, Apple i Spotify uklonile su ovoga tjedna sadržaj koji je objavio taj zagovornik teorija zavjere, uz obrazloženje da se radi o govoru mržnje.

Direktor Twittera Jack Dorsey napisao je da bi bilo pogrešno "podleći vanjskom pritisku", umjesto držati se pravila tvrtke. Dodao je da bi zabrana dugoročno potaknula nove teorije zavjere i pozvao novinare da "dokumentiraju, provjere i pobiju" nepotvrđene glasine poput onih koje širi Jones kako bi "ljudi mogli stvoriti vlastito mišljenje".

Zabrana Jonesa uslijedila je nakon što su ljevičari mjesecima optuživali YouTube, Facebook i Twitter da ne čine dovoljno u suzbijanju dezinformiranja i govora mržnje.

Osnivač internetske stranice InfoWars, Alex Jones blizak je krajnjoj desnici, a postao je poznat po izjavama i teorijama urota u vezi s pokoljem u školi Sandy Hook 2012.

Jones je više puta nakon tog pokolja, koji je Adam Lanza počinio u osnovnoj školi u Connecticutu i u kojemu je ubijeno 26 ljudi, među kojima 20 djece, izjavio da je zločin bio insceniran. Drži da su roditelji djece ubijene u pucnjavi zapravo glumci plaćeni da odigraju jednu ulogu.

Više obitelji podiglo je tužbu protiv njega, optuživši ga da takve teorije širi kako bi povećao svoje slušateljstvo i prihode. Taj 44-godišnji Teksašanin iznosio je i brojne druge teorije urota, pa tako i onu da je američka vlada naručila teroristički napad 11. rujna.

Prije nekoliko dana Facebook je povukao četiri videosnimke sa stranica povezanih s Jonesom u kojima su prekršena pravila društvene mreže o govoru mržnje i uznemiravanju, navodi platforma u poruci objavljenoj u ponedjeljak.

Nakon toga je Alex Jones objavio na Facebooku dodatan sadržaj zbog kojeg mu je tvrtka uklonila četiri glavne stranice. To je učinila pod optužbom da "veliča nasilje" i "koristi se ružnim izrazima opisujući transrodne osobe, muslimane i imigrante", čime je prekršio interno pravilo Facebooka. Društvena mreža dodaje da ju je na taj korak potaknuo govor kojim se Jones koristio, a ne njegove teze o uroti.

Godine 2015. kandidat Donald Trump sudjelovao je u emisiji Alexa Jonesa i pružio mu potporu. Vaš ugled je nevjerojatan, rekao je tada u emisiji budući američki predsjednik. Neću vas razočarati, obećao je.

09.08.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh