« Kultura
objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana
OSVRT

Akvarel u apstrakciji Mladena Žunjića

Riječ je o akvarelima, 60 x 50 cm, kompozicijski dorađeni akrilom i tušem u boji s dominantnim trolistom boja, zelenom, crnom, plavom

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

,

osvrt

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar nepotrošive radne energije i nadahnuća, slikar Mladen Žunjić iznenadio nas je ovih dana s novim apstraktnim ciklusom.

Riječ je o akvarelima, 60 x 50 cm, kompozicijski dorađeni akrilom i tušem u boji s dominantnim trolistom boja, zelenom, crnom, plavom.

Moram priznati, prateći već dugo Žunjića ,očekivao sam kako će se javnost uskoro suočiti s uljima i akrilima na platnima, veličine preko dva metra, a možda i veće, uz njegove nepotrošive motive preobražujućih formi i naravno sve ekspresivno izvedena sa žestokim, eruptivnim kolorom.

Novi, smireni, gotovo nježni ciklus akvarela u različitim kombinacijama s akrilom i tušem u boji, otvara nam  i predočuje  drugačija, intimistička razmišljanja slikara, svakako puno tiša, bezglasna uz suptilno doticanje obojanih klizajućih ploha.

Žunjić izgrađuje uzbuđujući imaginarni svijet zbivanja u nutrini osobe, često sučeljavaćeg karaktera s upitnim, radoznalim pogledom zelenkastog kruga ( nazočan na svakoj slici u ovom ciklusu, poput zaštitnog znaka) u središtu kompozicije.

Žunjić i ovom prigodom istražuje različite mogućnosti likovnih tehnika, radikalno mijenjajući format (možda će to biti samo jedan iskorak, samo jedan ciklus slika manjeg formata), no i dalje vrlo aktivno produbljujući svoje neumorno zanimanje za odnos boje i motiva.

Svakako, vrlo svježi ciklus akvarela s akrilom i tušem u boji slikara Mladena Žunjića, razigran i optimističan.

Piše: Miroslav Pelikan
29.11.2022. 10:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  ksenija
  29.11.2022. 18:56
  Imam već nekoliko Žunjićevih slika,
  ali ovaj ciklus mi je stvarno guba
  Ksenija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh