« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
GREENPEACEOVA AKCIJA

Aktivist sletio u francusku nuklearnu elektranu

"Aktivist Greenpeacea doletio je paraglajderom u srijedu ujutro. Preletio je centralu, bacio dimnu bombu i sletio u krugu centrale gdje je uhićen", priopćila je policija

Nuklearna elektrana
Više o

Francuska

,

Greenpeace

,

nuklearna elektrana

,

predsjednički izbori

Aktivist Greenpeacea u srijedu je motornim paraglajderom preletio iznad nuklearne centrale u Bugeyju, na istoku Francuske, i zatim sletio u krugu centrale, nakon čega ga je policija privela, javlja Hina.

"Aktivist Greenpeacea doletio je paraglajderom u srijedu ujutro. Preletio je centralu, bacio dimnu bombu i sletio u krugu centrale gdje je uhićen", priopćila je policijska uprava departmana Aina.

"Akcijom se htjelo poslati poruku dvojici kandidata u drugom krugu predsjedničkih izbora (Nicolasu Sarkozyju i Francoisu Hollandeu) koji negiraju nuklearnu opasnost. Htjeli smo demonstrirati napad izvana, nešto poput pada zrakoplova", rekla je pak za agenciju AFP Sophia Majnoni koja je u francuskom Greenpeaceu zadužena za nuklearna pitanja.

U prosincu su aktivisti Greenpeacea, htijući upozoriti na propuste u sigurnosti nuklearnih objekata izveli spektakularnu operaciju i uspjeli ući u centrale Nogent-sur-Seine i Cruas.

02.05.2012. 13:35:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh