« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
ČUDNO, ALI...

Ako ste prezaposleni, pomozite drugima

Jeste li i vi od onih koji uvijek negoduju zašto nemaju niti trenutak mira samo za sebe?

Ugurajte druge u svoj raspored, korisno je
Ugurajte druge u svoj raspored, korisno je (Arhiva)
Više o

vrijeme

,

opuštanje

,

pomaganje drugima

,

prezaposlenost

Studija provedena na Sveučilištu Pennsylvania pokazala je da je najbolji lijek za prezaposlene ljude - pomaganje drugim ljudima. Iako na prvi pogled zvuči paradoksalno, upravo ćete na taj način dobiti privid slobodnog vremena i osjećat ćete se bolje.

Cilj studije bio je usporedba učinaka opuštanja i društveno korisnog rada, a ispitanici su svojim odgovorima sugerirali da se bolje osjećaju i da imaju više vremena za sebe kad pomažu drugim ljudima.

Uz to što stvara privid slobodnog vremena, trošenje vremena na druge ljude osnažuje vaš osjećaj učinkovitosti i sposobosti, što vam na kraju diže samopouzdanje.

Prema voditeljici studije Cassie Mogilner, način na koji trošimo svoje vrijeme utječe na našu percepciju, pa stoga sugerira da u trenucima kad osjećamo da nam nedostaje vremena trebamo odvojiti makar malo za pomoć drugima, poklanjajući im na taj način svoje vrijeme.

Iako se čini da bi omiljeni film na televiziji ili kupanje u kadi bilo zabavnije i bolje provedeno vrijeme, to nije tako, stoga, čim vam natovare posla preko glave, pogledajte možete li kako pomoći kolegi, koristit će vam.

18.07.2012. 20:43:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh