« Život
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
NOKTURIJA

Ako se dižete po noći, gubite produktivnost

Stručnjaci preporučuju svima koji se bude jednom ili više puta tijekom noći kako bi otišli u kupaonicu da potraže pomoć liječnika

Noćne šetnje do kupaonice su problem
Noćne šetnje do kupaonice su problem (Arhiva)
Više o

produktivnost

,

nokturija

,

ustajanje po noći

Noćne šetnje do kupaonice štetne su za vašu produktivnost, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Maastricht. Tijekom istraživanja pregledano je 385 muškaraca i 261 žena koji imaju te probleme i ispitana je njihova aktivnost i produktivnost na poslu.

Pokazalo se da ljudi koji pate od nokturnije, kako se zove taj sindrom, imaju smanjenu poslovnu produktivnost za čak 24 posto, što je bitno više od gubitka produktivnosti kod osoba koje pate od, primjerice, astme ili kronične opstruktivne plućne bolesti.

Nokturija pogađa otprilike jednu trećinu odraslih osoba, no obično se na nju gleda kao na manji problem koji nije toliko važan za zdravlje i aktivnost. No, nokturije utječe negativno i na san i na dnevne aktivnosti, a naročito na poslovnu produktivnost.

Stručnjaci preporučuju svima koji se bude jednom ili više puta tijekom noći kako bi otišli u kupaonicu da potraže pomoć liječnika. 

19.03.2013. 08:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh