« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SANADER O BIVŠIM SURADNICIMA

Ako sam najveće zlo, zašto su me 10 godina podržavali?

Bivši premijer i nezavisni saborski zastupnik je kako je žrtva medijske hajke u čijoj su političkoj pozadini njegovi dojučerašnji stranački suradnici Jadranka Kosor i Vladimir Šeks

Ivo Sanader
Ivo Sanader (CROPIX)
Više o

Vladimir Šeks

,

New York

,

Jadranka Kosor

,

stan

,

sanader

Sanader je u povodu današnjih napisa u Jutarnjem listu sazvao konferenciju za novinare u Saboru na kojoj je nazvao lažima sve navode o navodnoj kupnji, ali i unajmljivanju stana za 6000 dolara u New Yorku. Demantirao je i medijske napise o kupnji skupocjenih slika, te je najavio tužbu protiv EPH, ali i drugih medija koji su to objavili.

U političkoj pozadini medijske hajke koja se, kako je rekao, sustavno provodi zadnjih godinu dana protiv njega i njegove obitelji, stoje, ustvrdio je, njegovi dojučerašnji stranački suradnici Jadranka Kosor i Vladimir Šeks.

Ako je on bio najveće zlo u vladi i stranci, upitao je zašto njegovi dojučerašnji suradnici nisu dali ostavke na svoje funkcije, te kako to da je njegova dojučerašnja desna ruka u stranci i vladi Jadranka Kosor objeručke prihvatila da ga naslijedi, javno ga hvalila i dizala u nebesa. "Ako sam ja najveće zlo i ako sam bio na čelu bande, a ne Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a - što lažima i klevetama pokušavaju napakirati - kako je moguće da su me deset godina u stopu pratili i podržavali, upitao je.

Kao demantij svega što se u zadnje vrijeme o njegovoj imovini plasira u javnost najavio je da će u ponedjeljak objaviti svoju imovinsku karticu, "iz koje će biti vidljivo da živi od dobre plaće te da do kraja godine očekuje i dobit". Njezin sadržaj, međutim, nije htio otkriti, rekavši samo da se bavi konzaltingom i da je suvlasnik nekoliko kompanija koje je osnovao nakon što je otišao s mjesta premijera. "U politiku nisam ušao na prosjačkom štapu, ali ima ih koji jesu", rekao je Sanader.

Sustavan politički progon i medijsku hajku objasnio je strahom od njegova eventualnog političkog povratka, ali sada i konkretnog djelovanja kroz Hrvatski sabor. "Moji najbliži dojučerašnji suradnici Kosor i Šeks sada, iz vlastitih strahova i nesposobnosti da riješe probleme u državi, napadaju mene i moju obitelj, plasirajući različite klevete i izmišljotine u medije", rekao je.

U pozadini svih tih napada Sanader vidi politički pritisak na mjerodavne istražne institucije, kao i na ljude koji su osumnjičeni ili optuženi, a kako bi za nagodbe i oprosnice, lažno svjedočili protiv njega. Na novinarsko pitanje iz čega vidi da ga se njegovi dojučerašnji suradnici boje, rekao je kako je to bilo očito kada su izveli trik nedavno spriječivši njegovu raspravu u Saboru o državnom odvjetništvu. Za razloge toga straha, rekao je, treba njih pitati.

Na pitanje je li rasprava o proračunu njegova zadnja šansa za rušenje vlade, budući da u idućih šest mjeseci neće biti za to prilike, rekao je da on nije ubrzao proces donošenja proračuna, a još će, dodao je, vidjeti hoće li o njemu glasovati. Ponovio je i kako nema nikakvih namjera "rasturati vladu i parlamentarnu većinu koju je sam stvarao". "Ali imam volju i želju boriti se protiv nedemokratskih procesa", poručio je. (hina/metro-portal)


17.11.2010. 20:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh