« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
VLADIMIR ŠEKS

Sanader zbog svojih frustracija prebacuje odgovornost na druge

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i HDZ-a demantirao je izjavu svog bivšeg stranačkog kolege koji ga je optužio za montirani politički proces

Vladimir Šeks
Vladimir Šeks (CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Vladimir Šeks

,

medijska hajka

Nakon Sanaderove današnje izjave da Vladimir Šeks i Jadranka Kosor stoje u političkoj pozadini medijske hajke koja se protiv njega vodi, Šeks je novinarima u Saboru večeras rekao da je Sanader "dotaknuo dno dna u svojim klevetničkim lažima", te istaknuo da se HDZ Sanaderom odavno ne bavi.

"Sanader navodi mene i predsjednicu vlade i stranke Jadranku Kosor da smo inicijatori i autori političkog progona protiv njega, da uređujemo ni više ni manje nego izdanja EPH, a poznato je da je upravo Sanader bio u dobrim odnosima s kolumnistima, novinarima i urednicima EPH i Jutarnjeg", ističe Šeks.

Ustvrdio je i kako on, za razliku od Sanadera, nije podmićivao medije da lijepo i s apologijom o njemu pišu. Sanaderovo ponašanje ocijenio je "autističnim i bez uporišta u realnom svijetu", rekavši da je riječ "o obrambenim reakcijama i taktici s poznatim scenarijem laži, kleveta i intriga", a koji su, kazao je, "u samoj Sanaderovoj naravi".

Istaknuvši da sada dolazi na vidjelo "prava Sanaderova narav", rekao je kako je "istim takvim spletkama i obmanama" došao na vlast. "Došao je na vlast zavađujući ljude i misli da se može s tim spletkama i nastaviti služiti", rekao je, nazvavši Sanadera "moralnim dnom moralnoga dna". Iz Sanaderovog sadašnjeg ponašanja mogu se iščitati "napadi panike i obrambeni refleksi, autistično i iracionalno ponašanje, kojim reagira na obruč koji se oko njega steže", poručio je Šeks.

Istaknuo je i kako njega osobno Sanader nije obmanuo, ali i da je sada "sazrelo vrijeme da čir pukne". "Kada se to dogodi, onda se to i rješava na ovaj način", ocijenio je. Na novinarsko pitanje da komentira Sanaderove optužbe da ga sada "pljuju oni koji su ga prije slavili", rekao je kako Sanader "najviše pljuje sam sebe".

U pozadini takvih ponašanja nalaze se, smatra Šeks, "Sanaderove frustracije za koje manipulacijom prebacuje odgovornost na druge". "Igra oko Sanadera se u ovim napadima panike sve više i više približava svom kraju", kazao je Šeks. Na novinarsko pitanje gdje će biti taj kraj, i hoće li biti u Remetincu, odgovorio je kako ne želi o tome špekulirati. "Ali se priča o njemu, barem s moralne točke gledišta, primiče kraju. On se pokazuje u svoj svojoj plitkosti i amoralnosti", izjavio je Šeks. (hina/metro-portal)

17.11.2010. 21:47:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh