« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
JADRANKO HUSARIĆ

Ako će ostavka izgraditi sustav rado ću je ponuditi

Generalni direktor Hrvatskih voda izjavio je večeras u Dnevniku HTV-a kako su napravili sve što su trebali napraviti po državnom planu obrane od poplave

Jadranko Husarić
Jadranko Husarić (www.voda.hr)
Više o

poplave

,

ostavka

,

Luke Skywalker

"Radili smo po državnom planu obrane od poplave - od pripremnih radova, akcije pa do izvještavanja", rekao je, a na pitanje voditelja hoće li dati ostavku, kazao je da će dati ostavku ako će ona riješiti pitanja muka ljudi uzvodno i nizvodno od Zagreba.

"Ako će ostavka izgraditi sustav ja ću tu ostavku vrlo rado ponuditi", rekao je Husarić dodavši kako mandat stavlja na raspolaganje. Istaknuo je kako su samo nadljudskim naporima svih sudionika riješili puno dionica sve do Siska, gdje su spasili situaciju.

Na pitanje kako to da nisu predvidjeli ovakvu situaciju, s obzirom da su kiše izazvale poplave u Sloveniji prije četiri dana, rekao je da ovakve katastrofalne poplave ne mogu predvidjeti ni najmoderniji sustavi bogatih zemalja zapadne Europe, a kamoli naši.

Kazao je kako se prodor nasipa dogodio jer su stari, uski nasipi s cestom koju treba maknuti u zaobalje te ocijenio kako taj problem traži ulaganje više novaca. "Gradit ćemo i nećemo više čekati na izgradnju hidroelektrane, jer treba napraviti parcijalni sustav," rekao je dodavši kako u to onda treba uložiti mnogo više novca..

Dodao je kako je svakom teško objasniti poplavu, koju je i sam dva puta doživio. "Ljude razumijem, suosjećam s njima i jako mi je žao". (hina/metro-portal)

22.09.2010. 06:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh