« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
IVO JOSIPOVIĆ

Rasplet korupcijih skandala ključan je za reforme

Rasplet korupcijskih skandala u Hrvatskoj ključan je za reforme u Hrvatskoj i za ocjenu njezinog ulaska u Europsku uniju, izjavio je u New Yorku hrvatski predsjednik

Ivo Josipović
Ivo Josipović (CROPIX)
Više o

korupcija

,

reforme

,

Ivo Josipović

Na marginama godišnjeg sastanka Clintonove Globalne inicijative, Josipović se sastao s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom i bivšom državnom tajnicom Madeleine Albright.

Odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara o stajalištu američke administracije prema borbi protiv korupcije u Hrvatskoj, Josipović je kazao kako se "rasplet korupcijskih skandala očekuje kao dokaz spremnosti Hrvatske za reforme i pristup EU".

Na pitanje o kritikama i napadima na državnog odvjetnika Mladena Bajića i traženju njegove ostavke, kazao je kako "ne bi bilo dobro da upravo sada, kada je čvrsto zajašio konja korupcije, i kada su pokrenuti neki važni predmeti i istrage, da se državnog odvjetnika napada iz nekih trećih razloga".

Napad na Bajića, po njegovim je riječima, napad na želju da se raspletu korupcijski skandali u Hrvatskoj. Josipović je izrazio svoju punu potporu premijerki Jadranki Kosor i državnom odvjetniku Bajiću te pravosuđu u cjelini na "nultoj toleranciji prema korupciji" i naporima za njezino suzbijanje. (hina/metro-portal)

21.09.2010. 22:14:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh