« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
JEDAN ILI DVA

Akcija Offside: Uhićeni ostaju u istražnom zatvoru

Trojica organizatora namještanja nogometnih utakmica u pritvoru ostaju još najmanje dva mjeseca, a ostali najmanje mjesec dana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

namještanje utakmica

,

Ratko Ščekić

,

nogometne utakmice

,

torta Valentinovo

,

Bijeg iz Gulaga film

,

Agram Crew

,

No Profit

Većina uhićenih u akciji "Offside" još će najmanje mjesec dana ostati u istražnom zatvoru zbog namještanja nogometnih utakmica, a trojica organizatora prijevare će iza rešetaka provesti iduća dva mjeseca, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Sudac istrage Ratko Šćekić dvomjesečni je pritvor odredio prvoj trojici osumnjičenika - Vinku Šaki, Dinu Laliču i Admiru Suljiču koji su navodno po namještenoj utakmici na kladionicama zarađivali od 150.000 do 300.000 eura.

Na zahtjev USKOK-a sudac Šćekić zatvor im je produljio za još dva mjeseca zbog opasnosti od bijega, uništavanja dokaza i utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

>> Offside: po utakmici se zarađivalo od 150 do 300 tisuća eura

Ostali uhićenici, uglavnom nogometaši ili nogometni djelatnici, u zatvoru će ostati idućih mjesec dana. Ako se u tom roku ispitaju svi svjedoci na koje bi oni mogli utjecati bit će pušteni da se brane sa slobode.

U akciju Offside policija je krenula krajem prošle godine na temelju podataka njemačke policije. Sumnja se da je od kraja ožujka do početka svibnja ove godine namješteno osam prvoligaških utakmica, a četiri puta namještanje nije uspjelo.

Sumnja se da su namještene utakmice Croatia Sesveta sa Zadrom, Slaven Belupom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom i Cibalijom. Utakmice su navodno namještene pošto je Croatia Sesvete izgubila šanse za ostanak u prvoj ligi. Sporne su i utakmice Slavena Belupa i Zadra te Hajduka i Međimurja. (hina/metro-portal)

09.07.2010. 14:14:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh