« Knjiga
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
NOĆ KNJIGE 2017

Akcija Bilo kuda, čitaj svuda!

Akcijom „Bilo kuda, čitaj svuda!" želimo vas dodatno potaknuti da odvojite vrijeme za knjigu, ponesete je sa sobom kamo god se zaputili, zabilježite to fotoaparatom i podijelite s nama svoje čitateljske trenutke

Bilo kuda, čitaj svuda!
Bilo kuda, čitaj svuda! (Noć knjige)
Više o

akcija

,

Noć knjige 2017

,

Bilo kua čitaj svuda

Kada ste zadnji puta s knjigom prošetali u obližnji park ili pročitali poglavlje napetog romana na autobusnoj stanici? Skratili si u njezinu društvu čekanje kod liječnika ili se zbog nje vozili nekoliko tramvajskih stanica više? Knjige nas mogu odvesti na mjesta koja jedva možemo i zamisliti - a kamo mi možemo odvesti njih? Gdje nam sve knjiga može biti suputnik?

Akcijom „Bilo kuda, čitaj svuda!", koju pokrećemo u Noći knjige 2017., želimo vas dodatno potaknuti da odvojite vrijeme za knjigu, ponesete je sa sobom kamo god se zaputili, zabilježite to fotoaparatom i podijelite s nama svoje čitateljske trenutke.

Kako sudjelovati u akciji?

Pokažite nam gdje je sve moguće čitati: u obitelji, s prijateljima, na planini, uz rijeku, jezero, more, omiljenog kućnog ljubimca; u javnom prijevozu, kafiću, na trgu, ulici, klupi...

Fotografiju sa svojeg posebnog mjesta za čitanje u naš fotonatječaj možete prijaviti na jedan od ova tri načina, u razdoblju od 21. do 27. travnja 2017. godine:

1. kroz posebni prijavni obrazac (aplikaciju) na stranici Noći knjige
2. kroz posebni prijavni obrazac (aplikaciju) na Facebook stranici Noći knjige
3. tako da objavite fotografije na svojem Instagram odnosno Twitter profilu koristeći heštegove #čitajsvuda i #noćknjige

U natječaj svatko može prijaviti samo jednu fotografiju, stoga se potrudite pronaći baš onu najbolju koju ste snimili. Fotografija treba u kadru prikazivati knjigu ili čitanje.

Pobjednici fotonatječaja

Po završetku prvog dijela natječaja žiri Noći knjige će od pristiglih fotografija u uži izbor odabrati njih 30 te vam omogućiti da na stranici Noći knjige ili FB stranici Noći knjige glasujete za svojeg favorita/najbolju fotografiju. Glasovanje će trajati od 28. travnja do 30. travnja u ponoć. Pobjednike natječaja i dobitnike slatko-knjiških nagrada proglasit ćemo 2. svibnja na internetskoj i Facebook stranici Noći knjige.

Nagrade

A koga ćemo nagraditi? Odabiremo apsolutnog pobjednika (kombinirano prema broju glasova i ocjeni žirija) te nagrađujemo 3 najbolje fotografije po glasovima publike i 3 najbolje fotografije po glasovima žirija.

Glavnu nagradu za apsolutnog pobjednika - radionicu pisanja - dodjeljuje Centar za kreativno pisanje. Najbolje knjiške „sebiće" i fotografije zadubljenih čitača poklon-paketima nagradit će Kraš, koji je organizatorima Noći knjige, u svrhu promocije knjige i čitanja, ovom prilikom ustupio i svoj popularni slogan, koji je davne 1935. za Kiki osmislio novinar i pisac Ratko Zvrko. Uz spomenute nagrade, svi nagrađeni autori na poklon će dobiti i vrijedne knjige domaćih nakladnika.

Više na stranicama Noći knjige
Facebook Noći knjige

21.04.2017. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh