« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
CNN LIVE

Ahmadinedžad: Netanyahu je uvježbani ubojica

Iranski predsjednik je u razgovoru s Larryjem Kingom izjavio da bi se izraelskom premijeru trebalo suditi zbog ubijanja žena i djece

Mahmud Ahmadinedžad
Mahmud Ahmadinedžad (Getty Images)
Više o

Mahmud Ahmadinedžad

,

Benjamin Netanyahu

,

Larry King

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad žestoko je kritizirao u razgovoru s Larryjem Kingom na CNN-u izraelskog premijera Benjamina Netanyahua rekavši da je on "uvježbani ubojica", prenosi izraelski list Haaretz.

Upitan za komentar Netanyahuove izjave da je Iran "najveća prijetnja s kojom se suočava čovječanstvo", Ahmadinedžad je to odbacio ustvrdivši da izraelski premijer nije ništa drugo nego "uvježbani ubojica".

"Netanyahuu bi trebalo suditi zbog ubojstava Palestinaca, zbog blokade Gaze. Trebalo bi mu suditi zbog ubijanja žena i djece", rekao je Ahmadinedžad u razgovoru sa slavnim Larryjem Kingom.

Ahmadinedžad je također rekao da Iran ne pogađaju međunarodne sankcije, te je ustvrdio da njegova zemlja nije zainteresirana za razvoj nuklearnog oružja. Nasuprot tomu ocijenio je da su Izrael i Sjedinjene Države "prijetnja svijetu". "I cionistički režim i vlada Sjedinjenih Država trebali bi biti razoružani. Prijetnja svijetu su bombe koje posjeduju američka vlada i cionistički režim", rekao je Ahmadinedžad.

"Nismo zainteresirani (za atomsko oružje). Ne mislimo da je ono korisno", dodao je iranski predsjednik. (hina/metro-portal)

23.09.2010. 12:25:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    24.09.2010. 11:23
    Na svbu cast USA koja je decenijama stojala iza Israela.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh