« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ODMAH

Ahmadinedžad: Iran je spreman za nuklearne pregovore

Mahmud Ahmadinedžad obećaje da će Iran prestati s obogaćivanjem urana od 20 posto ako se postigne dogovor sa zapadnim zemljama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Mahmud Ahmadinedžad

,

iranski nuklearni program

,

Uran

Iran je spreman odmah početi raspravu sa zapadnim silama o razmjeni nuklearnoga goriva, izjavio je u petak u japanskim novinama iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

Iran je "spreman krajem kolovoza ili početkom rujna ponovno nastaviti "raspravu sa šestoricom (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija, Njemačka) u pogledu opskrbe nuklearnim gorivom iranskog reaktora za medicinska istraživanja, izjavio je iranski predsjednik za Yomiuri Shimbun.

>> Ahmadinedžad traži da Obama i Medvedev podrže nuklearni sporazum

Dao je na znanje da bi Teheran mogao suspendirati svoj kontroverzni program obogaćivanja uranija u slučaju postizanja dogovora. ''Obećavamo da ćemo prekinuti s obogaćenjem od 20 posto, ukoliko nam opskrba gorivom bude zajamčena", rekao je u razgovoru s japanskim novinarom u Teheranu.

"Naše je pravo obogaćivati gorivo. Iran nikad nije pokrenuo rat, niti je težio stvaranju nuklearnih bomba", kazao je Ahmadinedžad. "Iranski narod podupire častan dijalog koji se odvija uz poštovanje", istaknuo je. (hina/metro-portal)

20.08.2010. 12:02:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh