« Nogomet
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
NEMA VIŠE 'GUŠTA'

Adriano privremeno prekida igračku karijeru

Brazilski nogometaš nije bolestan, ali u Italiji više nije sretan pa se vraća u svoj rodni Rio.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Rio de Janeiro

,

Brazil

,

Inter

,

prekid karijere

,

Adriano

,

Vila Cruzeiro

Brazilski nogometaš Adriano (27), koji se prošlog tjedna nije vratio u milanski Inter nakon odrađenih reprezentativnih obveza, objavio je da privremeno prekida igračku karijeru.

"Više ne osjećam zadovoljstvo u nogometu, pa privremeno prestajem igrati. Ne znam koliko će stanka potrajati, možda mjesec dana, možda dva ili tri mjeseca. To ću vrijeme iskoristiti kako bi razmislio o nastavku karijere. Ne želim se vratiti u Italiju, budući da se tamo nisam osjećao sretno. Želim živjeti u miru, ovdje u Brazilu", izjavio je Adriano u četvrtak na konfereciji za novinare u Rio de Janeiru.

Adriano ima ugovor s Interom do ljeta 2010. i ovakav potez mogao bi ga skupo koštati.

"Novac nije važan, u životu je najvažnije da ste sretni s onim što radite, a ja sam prestao uživati u nogometu. Nemam što prigovoriti Interu, ali u Italiji nisam bio sretan. Ovo činim kako bih ponovno bio sretan. Volim se šaliti i smijati, a toga nije bilo u Italiji", dodao je Adriano.

Proteklih dana u brazilskim medijima objavljeno je puno dezinformacija o Adrianu. Pisalo se da je umro, da je u depresiji zbog "ljubavnih jada", te da je viđen na jednoj zabavi s traženim kriminalcima.

"U novinama se svašta pisalo o meni. No, kao što vidite nisam mrtav, nisam niti bolestan, a nisam niti u depresiji", rekao je Adriano, te je potvrdio da je proteklih dana posjetio svoje prijatelje iz djetinjstva u zloglasnoj faveli Vila Cruzeiro u Rio de Janeiru, koja je poznata po nasilju.

"Tamo sam odrastao, među njima se osjećam opušteno, te mogu hodati po cesti u bermudama i bosonog. Nikada neću prestati posjećivati društvo iz djetinjstva, nema šanse", kazao je Adriano. (hina/metro-portal)

10.04.2009. 13:25:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh