« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ŠEST NAGRADA

Adele pomela konkurenciju na Brit Awardsima

Adele je na početku dodjele pokupila statuu za najbolju britansku pjevačicu, a kraj dvosatnog televizijskog šoua zaključila nagradom za album godine "21"

Fotografija vijesti
Više o

Adele

,

Brit Awards

Na dodjeli britanskih glazbenih nagrada Brit Awards u Londonu pjevačica Adele pomela je konkurenciju i oduševila publikom vrlo nadahnutom izvedbom svoje „Rolling in the Deep", prenosi Hina.

Adele je na početku dodjele pokupila statuu za najbolju britansku pjevačicu, a kraj dvosatnog televizijskog šoua zaključila nagradom za album godine "21".

U međuvremenu je svoje sugrađane u prepunoj dvorani O2 u Londonu oduševila solo izvedbom, dajući do znanja kako joj se glas potpuno oporavio od operacije glasnica krajem prošle godine zbog koje je morala otkazati dio turneje.

Adele je istu pjesmu otpjevala na dodjeli Grammya ranije ovoga mjeseca kada je kući otišla s ukupno šest nagrada.

Jedina nagrada koju nije osvojila od tri nominacije je ona za najbolju pjesmu, koja je otišla u ruke natjecateljima talent showa One Direction za izvedbu "What Makes You Beautifull".

Primajući nagradu, Adele je rekla: "Ništa me ne čini ponosnijom od činjenice da doma dolazim sa šest Grammya, a onda dolazim na Brit Awards i osvajam nagradu za album godine. Ponosna sam što sam Britanka i što sam ovog trena s vama".

Skupina Blur, vladari britanske pop scene 1990-tih godina, nakon što su dobili priznanje za životno djelo, zaključili su show nekim od svojih najvećih hitova poput "Girls and Boys", "Song 2" i "Park Life".

Na svečanosti su prikazani videofilmovi u čast američkoj superzvijezdi Whitney Houston, koja je umrla uoči Brit'sa, kao i britanskoj pjevačici Amy Winehouse, pronađenoj mrtvoj u svome stanu u Londonu u srpnju prošle godine.

Najnominiraniji izvođač ove godine Sheeran, 24-godišnji pjevač i autor, osvojio je nagrade za najboljeg britanskog solo pjevača i hit godine "The A Team".

Rihanna, koja je drugu godinu za redom izabrana za najbolju internacionalnu pjevačicu, zaslužila je "palac gore" za energičnu izvedbu svoga hita "We Found Love".

"U vrijeme kada sam bila neshvaćena moji obožavatelji su me podsjetili kako je OK ostati svoj", rekla je Rihana primajući priznanje.

Lana Del Rey, poznata po hitu "Video Games", osvojila je nagradu za debitanta i međunarodni hit godine.

Foo Fighters su proglašeni najboljom grupom, Coldplay najboljom britanskim bendom, a Bruno Mars je osvojio nagradu za najboljeg internacionalnog pjevača.

22.02.2012. 08:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh