« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
CHASER NEPOŽELJAN

ABC-u zabranjeno ismijavati kraljevsko vjenčanje

Australian Broadcasting Corporation (ABC) planirao je zatražiti od Chasera, popularne skupine komičara, da komentiraju vjenčanje Williama i Kate

Fotografija vijesti
Više o

princ William

,

Kate Middleton

,

ABC

,

kraljevsko vjenčanje

Australska javna televizija morala je, pod pritiskom britanske kraljevske obitelji, odustati od emitiranja satiričnog komentara tijekom prijenosa vjenčanja britanskog princa Williama i njegove izabranice Kate Middleton u petak, objavio je australski tisak, prenosi Hina.

Australian Broadcasting Corporation (ABC) planirao je zatražiti od Chasera, popularne skupine komičara, da komentiraju vjenčanje Williama i Kate. No rezidencija princa Charlesa, oca mladoženje, nametnula je nova ograničenja na prijenos tih slika.

"Iznenađeni smo i razočarani što smo u posljednjem trenutku obaviješteni da je naše satirično i zabavno pokrivanje vjenčanja budućeg čelnika Australije zabranjeno", rekao je direktor ABC TV-a Kim Dalton, istaknuvši da BBC i princ Charles smatraju da Chaser nije prihvatljiv.

Dnevnik The Australian napisao je da je princ Charles od BBC-a izričito zahtijevao da im se ABC obveže izjavom u pisanom obliku u kojom obećava da će zabraniti sudjelovanje Chasera u prijenosu vjenčanja te je BBC navodno zaprijetio da ABC-u neće proslijediti ni kadra prijenosa ako ne postupi po tom zahtjevu.

28.04.2011. 14:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    28.04.2011. 14:53
    ne možeš drugo ni očekivati u monarhiji zapakiranoj u etiketu demokracije :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh