« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
JUG SAD-A NA MUKAMA

Tornado i oluje u Alabami odnijeli preko 40 života

Američki predsjednik Barack Obama proglasio je izvanredno stanje za Alabamu i naložio slanje savezne pomoći

Tornado i oluje u Alabami odnijeli preko 40 života
Tornado i oluje u Alabami odnijeli preko 40 života (Shutterstock)
Više o

SAD

,

Tornado

,

oluje

,

Sveučilište Alabama

U udarima tornada i oluja u Alabami u srijedu je poginulo najmanje 45 ljudi, objavile su mjesne vlasti, prenosi Hina.

"Mogu potvrditi da je 45 smrtnih slučajeva u Alabami povezano s današnjim nevremenom", rekla je glasnogovornica agencije za upravljanje u hitnim situacijama Yasamie August. Petnaest ljudi poginulo je kada je tornado pogodio Tuscaloosu, grad sa 93.000 stanovnika u kojem se nalazi Sveučilište Alabame, kazala je. "To bi mogao biti najgori tornado u povijesti Alabame", rekao je meteorolog Josh Nagelberg.

U okrugu Marshall na sjeveroistoku Alabame poginulo je šestero ljudi, petero u jednoj kući, rekao je šerif Scott Walls. Američki predsjednik Barack Obama proglasio je izvanredno stanje za Alabamu i naložio slanje savezne pomoći. Proteklih dana brojne su oluje pogodile južne američke države usmrtivši najmanje 72 ljudi. Prije dva tjedna, u olujama koje su pogodile pojas od Oklahome do Sjeverne Karoline poginulo je najmanje 47 ljudi.

Osim oluja, velike probleme uzrokuju i poplave. Nekoliko država ostalo je bez električne energije. U Alabami su zbog oluja isključene tri nuklearke i 11 dalekovoda. Izvanredno stanje proglašeno je i u Arkansasu i Tennesseeu te u 39 okruga Mississippija. U tornadu koji je u srijedu pogodio Georgiju, u blizini granice s Tennesseejem i Alabamom, poginulo je dvoje ljudi. U Mississippiju je u zadnja 24 sata poginulo najmanje 11 ljudi. Isto toliko ovaj je tjedan poginulo u Arkansasu, dvoje u Louisiani i jedan u Tennesseeju.

28.04.2011. 10:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh