« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
BRAVO

ABBA na vrhu top ljestvica

Švedska pop grupa ABBA popela se na vrh britanskih ljestvica s albumom "Voyage", prvim studijskim albumom od 1981.

Ludo, ali istinito ;)
Ludo, ali istinito ;) (Arhiva)
Više o

Abba

,

top ljestvica

"Voyage" je prodan u 204.000 primjeraka u sedam dana od prošlog petka, što predstavlja najbolji start nekog albuma u Velikoj Britaniji u četiri godine, od albuma "Divide" britanske pop zvijezde Eda Sheerana.

Od raspada krajem 1982., godinu dana nakon posljednjeg albuma "The Visitors", Agnetha, Björn, Benny i Anni-Frid nisu više objavili ni jednu pjesmu.

"Voyage" je njihov 10. album na prvom mjestu u Velikoj Britaniji i samo sedam drugih glazbenika - Beatlesi, Elvis Presley, Rolling Stonesi, Robbie Williams, Madonna, Bruce Springsteen i David Bowie - imaju ih više.

- Tako smo sretni jer se čini da su naši fanovi uživali u novom albumu koliko i mi. Apsolutno smo oduševljeni što je novi album na vrhu ljestvice, komentirala je ABBA u priopćenju.

Prodanih 204.000 komada uključuje 90 posto fizičkih albuma, od kojih 29.000 vinila, što je najbolji početak za ploče u 21. stoljeću kada se radi o prodaji u tjedan dana.

Prethodni rekord držao je "Tranquility Base Hotel & Casino" britanske rock skupine Arctic Monkeys, koji su 2018. prodali 24.500 vinila u tjedan dana. 

14.11.2021. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh