« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
NME

A najbolja pjesma svih vremena je ...

New Musical Express donio je listu najboljih pjesama svih vremena koja poprilično odudara od svih dosadašnjih

Smells Like Teen Spirit ...
Smells Like Teen Spirit ... (Arhiva)
Više o

Nirvana

,

NME

,

najbolje pjesme

,

New Musical Express

,

Smells Like Teen Spirit

Smells Like Teen Spirit među zadnjim je pjesmama napisanim za debitantski album Nevermind, objavljen 23. rujna 1991. Kada je objavljena, pjesma koju je tadašnji NME-ov recenzent hvalio nazivajući je 'udarom na sustav', odmah je dospjela na sedmo mjesto britanskih glazbenih ljestvica.

Pjevaču i gitaristu tog grunge sastava Kurtu Cobainu pjesma je ubrzo dosadila. 'Shvaćam da je to dobra pjesma s komercijalnog stajališta, no za moj ukus je preuglađena', izjavio je 1993.

Na popisu 500 najboljih pjesama svih vremena, objavljenom u ovotjednom izdanju NME-a, Smells Like Teen Spirit slijedi Love Will Tear Us Apart Joy Divisiona, I Feel Love Donne Summer, How Soon Is Now The Smithsa te Last Nite The Strokesa.

Listu su stvarali bivši i sadašnji NME-ovi novinari, a svaki je trebao dati svoju listu 50 pjesama. Liste su kombinirane s NME-ovim listama Top 50 pjesama godine kako bi stvorili konačnu listu 500 pjesama.

Britanski tjednik u listopadu prošle godine objavio je list unajboljih albuma svih vremena na kojoj je prvo mjesto zauzeo album The Queen Is Dead The Smithsa.

08.02.2014. 18:40:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh