« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
JOŠ MALO

95% Tripolija u rukama libijskih pobunjenika

Diplomatski predstavnici libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) kažu da je skoro 95 posto Tripolija u rukama pobunjeničkih snaga, ali Reuters sa terena javlja da se još vode borbe

Fotografija vijesti
Više o

Tripoli

,

rat u Libiji

,

Moamer Gadafi

Iako u gotovo svim dijelovima grada još odzvanjaju pucnjevi, a najvjerniji Gadafijevi vojnici pružaju snažan otpor, libijski su pobunjenici uspjeli osvojiti čak 95% glavnog grada, piše Hina.

Diplomatski predstavnici libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) kažu da je skoro 95 posto Tripolija u rukama pobunjeničkih snaga, ali Reuters sa terena javlja da se još vode borbe.

"Situacija je nestabilna. Puca se na sve strane. Gadafijeve snage koriste tenkove pokraj luke i (Gadafijeva uporišta) u Bab al Azaziji", rekao je časnik oporbenih snaga za britansku agenciju.

Televizija Al-Arabija je ne navodeći izvor javila da predstavnici oporbe pregovaraju s Međunarodnim kaznenim sudom (ICC) o izručenju Gadafijevog sina Saifa al Islama koji je jučer zarobljen.

ICC je optužio Saifa za mučenje i ubojstva civila, a u lipnju je izdao nalog za njegovo uhićenje. ICC je izdao i naloge za uhićenje njegova oca te ujaka Abdulaha Al-Sanusija, čelnika obavještajne službe. Pobunjenici u zapadnoj planinskog regiji Libije potvrdili su da im se predao drugi Gadafijev sin, Sadi.

Za još jednog sina Hamisa, Al Arabija tvrdi da se stavio na čelo snaga u Bab al Azaziji odakle se pruža otpor. Pripadnici oporbenih snaga pretražuju zgrade u potrazi za snajperistima.

Još uvijek nije poznato nalazi li se Gadafi u svojoj utvrđenoj rezidenciji ili je napustio Tripoli.

22.08.2011. 14:18:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh