« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KAKO NAPREDOVATI?

8 načina da oduševite svojeg šefa

Ako namjeravate napredovati na poslu i ostvariti karijeru, jedna od glavnih osoba koju morate impresionirati jest vaš šef....

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

napredak

,

posao

,

šefovi

Šef je osoba s najvećim potencijalom da vas unaprijedi, jer on ili ona ima direktnu kontrolu nad vašim dnevnim aktivnostima. Postoje dva osnovna načina kako napredovati na poslu: 1. možete poboljšati svoju sadašnju poziciju (poput toga da imate bolje radno mjesto i veću plaću) ili 2. možete pronaći novi, bolji posao.

Navedena lista podrazumjeva da na poslu nešto i radite, te ste kompetentni u tome što radite. Većina ljudi ne trudi se napraviti svoj posao, no unatoč tome žele priznanje i nove izazove. Pogledajte koji su 8 dokazanih načina kojima možete dojmiti šefa.

8. Završite zadatke koje svi zaboravljaju - mnogi se fokusiraju na velike i važne zadatke međutim i sitnice ponekad igraju ulogu. Budite prvi koji će ih uočiti, jer kad se puno manjih zadataka nakupi i oni postaju problem.

7. Ukažite na relevantna dostignuća i novine na području kojim se bavi vaša firma - vrlo jednostavno. Možda nećete isti posao raditi vječno, no ako u njemu želite biti dobri pratite što se dešava. Informirajte svoje kolege i šefa o tome. Nećete proći nezapaženo.

6. Radno mjesto držite čistim - osim što time pokazujete kakva ste osoba pokazujete i da vam je stalo do kolektiva i posla generalno.

5. Dođite ranije i odlazite kasnije - na ovaj način imate se vremena pripremiti za posao i obratiti pozornost na radne aktivnosti. Nitko ne kaže da morate raditi prekovremeno, ali nije na odmet provjeriti i prekontrolirati što ste taj dan radili. Na kraju, ovime ostavljate dojam da doista volite svoj posao.

4. Držite do svojeg odjevnog stila - čuli ste za izreku: ˝Obucite se za posao koji želite, a ne koji imate˝? Ona dovoljno govori. Budite uvijek uredni i skladno odjeveni.

3. Štedite novac svoje firme - firma može imati više novaca na dva načina: 1. zaradom; ili 2. uštedom. Dok možete sudjelovati u stvaranju profita na mnogo načina, imate direktnu kontrolu oko smanjivanja troškova. Pronašli ste jeftinijeg dobavljača za potrebe kompanije? Obznanite to. Vrlo lako se može dogoditi da se manji troškovi pretvore u vašu povišicu.

2. Budite pripremljeni - najmanje što možete učiniti jest da budete informirani i pripremljeni za posao koji radite. A uzmite u obzir i ovo. Bolje plaćeno radno mjesto i promocija donosi sa sobom i više odgovornosti. Ako se ne možete nositi s onim što trenutno radite kako očekujete više?

1. Preuzmite inicijativu - ovo je logičan nastavak točke 2. Ako se otvori novi projekt preuzmite ga. Ako vidite da se nešto treba obaviti, učinite to. Što vaša firma više napreduje, veći su rizici. No sreća nagrađuje odvažne. Prekoračite malo granice svojih dužnosti i učinite nešto što će firmi biti od koristi.

09.03.2010. 14:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh