« Život
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
I TO JE MOGUĆE

8 bizarnih načina na koje možete umrijeti

Uz svo dužno poštovanje kristalnim kuglama i tarotu, činjenica je da nikad ne možete točno znati način na koji ćete umrijeti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

bizarne smrti

Povijest nam donosi prilično neobične smrti. Attila ˝Bič božji˝ navodno je umro od nosnog krvarenja. Popularna američka pjevačica iz 1920-tih Isadora Duncan umrla je od gušenja nakon što joj se šal zapetljao za osovinu automobila kojeg je vozila. Standford White, arhitekt koji je izgradio Madison Square garden u New Yorku ubijen je na krovu zgrade na kojoj je radio. Pogledajte koji su 10 bizarnih načina na koje možete napustiti ovaj svijet.

8. Smrt u kanalizaciji - ova bizarna i tragična smrt očit je primjer loše sreće. 2008. jedan Kanađanin poginuo je pokušavajući dohvatiti svoj ukradeni novčanik iz odvoda kanalizacije. Čovjek je naime prijavio krađu novčanika, no ubrzo ga je otkrio u obližnjem kanalizacijskom odvodu.

Pokušao je bezuspješno dohvatiti ga, međutim policija ga je upozorila da odsutane. Čovjek se kasnije opet vratio, uklonio šaht i opet pokušao. Kada je policijski časnik opazio njegovo vozilo, provijerio je odvod i pronašao ga zaglavljenog naglavačke. Nesretnik je još uvijek bio živ kada su ga vatrogasci izvukli, međutim preminuo je u bolnici od ozljeda glave.

7. Smrt od dezodoransa - 1998., 16-godišnji dječak iz Engleske preminuo je od srčanog udara nakon prevelikog izlaganja parama dezodoransa. Izgleda kako je dječak bio opsjednut osobnom higijenom, pa je sprejao cijelo tijelo 2 puta dnevno.

Situacija je postala tako loša da je njegova obitelj u prizemlju mogla osjetiti pare, no nikad nisu pomislili kako je u opasnosti. Autopsija je otkrila da je imao 10 puta veću smrtonosnu dozu butana i propana u krvi.

6. Smrt zbog brade - Hans Steininger bio je Austrijanac koji je živio u 16. stoljeću, poznat po svojoj dugoj bradi koja je iznosila 1,4 metra. Svakog bi je dana premio u kožnu torbicu, no jednog dana 1567. to je zaboravio učiniti. I baš tog dana je u njegovom gradu izbio požar, a jadni Hans se navodno spotaknuo o vlastitu bradu kada je pokušao pobijeći. Postoje proturječni izvještaji o tome je li Hans prilikom pada slomio vrat ili je vatra zahvatila njegovu bradu, no u svakom slučaju, način na koji je otišao je bizaran.

5. Smrt zbog gladnih ovaca - ovce su uglavnom dobroćudne životinje, no Betty Stobbs, žena farmera, uvijerila se da mogu biti iznimno opasne kada su gladne. Tog je dana krenula nahraniti ovce. Uzela je malo motorno vozilo s prikolicom i otišla u polje uz koje je bio i kamenolom.

Kada su je ovce ugledale skočile su na vozilo, i srušile ju u kamenolom. Ironija ove tragedije jest da Betty vjerojatno nije umrla od pada, nego vjerojatno od vozila koje je takošer završilo u kamenolomu, direktno na njoj.

4. Smrt od grudnjaka - 1999. dvije dame šetale su Hyde Parkom u Engleskoj, kada ih je uhvatila kiša. Sklonile su se pod obližnje drvo, no pogodila ih je munja. Čini se kako je žica u grudnjaku poslužila kao antena.

3. Smrt zbog video igrice - opasnost od ovisnosti o video igrama došla je u žižu javnosti nakon što je 2005. mladić iz Južne Koreje preminuo igrajući igru ˝Starcraft˝. 28-godišnji muškarac proveo je uz igru skoro 50 sati u internet cafeu, a uzeo je samo kratku pauzu kako bi odrijemao. Odveden je u bolnicu nakon što je kolabirao, no ubrzo je i preminuo. Policija vjeruje da je uzrok smrti zastoj srca uzrokovan ozbiljnom iscrpljenošću.

2. Smrt od holivudskog znaka - Peg Entwistle bila je mlada glumica u usponu koja je 1920-tih došla u Hollywood. No kako joj posao nije išao i većina njeznih filmova doživjela je loše kritike, odlučila se na samoubojstvo 1932. U to vrijeme znak je glasio ˝Hollywoodland˝ i zapravo je bio reklama za naselje u razvoju. Peg se popela na slovo H i skočila u ponor. Ironično, dan nakon njezine smrti pismeno joj je ponuđena uloga žene na rubu samoubojstva.

1. Smrt od hrpe smeća - braća Langley i Homer Collyer stigla su u New York, u četvrt Harlem 1909. Počeli su se baviti sakupljanjem otpada, a procjenjuje se da su kroz desetak godina nakupili 180 tona u svojem stanu. Homer je oslijepio krajem 1930-tih, a zbog reume bio je vezan i za krevet.

Stoga se mlađi brat Langley brino za njega. Jednog je dana, tražeći nešto poginuo pod hrpom smeća u njihovom stanu, a Homeru nije preostalo ništa drugo nego da polako umre od gladi. Policija je navodno mlađeg brata tjednima tražila dok ga nisu pronašli zatrpanog smećem u njhovom stanu.

03.03.2010. 17:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh