« Život
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
BREME VREMENA

70 razloga za dosadu u braku

Kako navodi nova studija, ženama puno brže postane dosadno u braku nego muškarcima

Fotografija vijesti
Više o

brak

,

veze

,

dosada

,

parovi

Istraživanje, koje je obuhvatilo 88 parova, uključujući i par koji je u braku već 36 godina, trebalo je pokazati na koji se način mijenja kvaliteta veze između muškarca i žene nakon što kažu sudbonosno "da''.

Ispitanici su naveli čak 70 različitih oblika dosade koju osoba može iskusiti u bračnoj svakodnevici. Većina njih se žalila da je zajednički život postao jednoličan i da je uzbuđenje sa početka veze splasnulo, kao i da partner više ne posvećuje dovoljno pažnje zajedničkim aktivnostima. Osim toga, istraživanje je pokazalo da je brak dosadniji od veze, i to ne samo zbog količine vremena koje muž i žena provode zajedno.

Profesor Beverly Fehr sa Sveučilišta Winnipeg u Kanadi, objašnjava da je dosada vrlo rijetko uzrok problema u ljubavnoj vezi prije braka: "Oni koji su u vezi osjećaju manje dosade, jer je vrlo lako mogu prekinuti kada osjete pad kvalitete. No kada bismo zaustavljali ljude na ulici i pitali ih koja je najveća prepreka uspješnoj vezi, mali broj njih bi odgovorio da je to dosada. Najčešći odgovori bi vjerojatno bili svađa, prevara, sebičnost, i slično.''

26.04.2011. 07:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh