« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
ZAPAMTITE!

7 začina koji čuvaju zdravlje

Mnogi od njih imaju blagotvorne učinke na naše zdravlje, pa bi ih trebali koristiti što češće, pa donosimo sedam začina koje morate imati u svojoj kuhinji

Budite pametni :)
Budite pametni :) (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

začini

Začini su puno više od novih okusa koje dodajemo svojim jelima - mnogi od njih imaju blagotvorne učinke na naše zdravlje, pa bi ih trebali koristiti što češće.

Donosimo vam sedam začina čija će svakodnevna upotreba unaprijediti vaše zdravlje i opće stanje organizma.

Cimet - kad poželite malo slatkog, preskočite namirnice koje sadrže dodani šećer i dodajte malo cimeta. Ovaj omiljeni začin povezan je sa smanjivanjem razine kolesterola i triglicerida. Također može pomoći kod smanjivanja razine šećera u krvi kod osoba koje imaju dijabetes tipa 2. Pokušajte ga dodati u zobenu kašu i jogurtu te uživajte u okusu.

Crni papar - crni papar jedan je od onih začina koji često zaboravimo jer se nalazi u svakoj kuhinji, ali ovaj skromni začin može pomoći našem tijelu. Bogat je antioksidansima i štiti naše stanice od oštećenja slobodnih radikala. Dodajte ovaj začin svakom jelu i uživajte u okusu. 

Češnjak - kada kuhate sa češnjakom vaša kuća postaje ugodan talijanski restoran, ali i vaše srce će biti sretno jer će biti zdravije. Otkriveno je da češnjak snižava kolesterol, a i krvne žile bit će fleksibilnije.

Đumbir - ako imate osjetljiv želudac, neka đumbir postane vaš najbolji prijatelj. Pokazalo se da ova biljka pomaže kod ublažavanja jutarnjih mučnina, nelagoda nakon operacija pa čak i tijekom kemoterapija. Pokušajte ispijati čaj od đumbira i limuna kako biste olakšali probleme u trbuhu, piše Taste of home.

Kurkuma - ovaj živopisan začin pokazao je velike dobrobiti za naša tijela. Kurkuma se može koristiti kod svakodnevnog ispijanja kave, ali i kao maska za lice i to s dobrim razlogom. Sadrži spoj koji se zove kurkumin koji smanjuje upale i poboljšava zdravlje mozga.

Origano - poznato je da origano ima antibakterijska svojstva i može spriječiti želučane probleme. 

Paprika - puna je zdravih vitamina i povezana je s boljim vidom. Antioksidansi u paprici mogu zaštititi oči i pomoći kod sprječavanja mrene na očima.

29.01.2020. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh