« Seks
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
SAVJETI :)

7 stvari koje je dobro raditi nakon seksa

Neke od nas vole zadrijemati, druge popušiti cigaretu, treće ležati u tišini, ali neke stvari koje vjeorjatno zaboravljamo korisne su za naše fizičko i mentalno zdravlje

Što vi obično radite nakon seksa?
Što vi obično radite nakon seksa? (Arhiva)
Više o

seks

Vjerovali ili ne, ono što radite nakon seksa jednako je važno kao i predigra prije seksa. Neke od nas vole zadrijemati, druge popušiti cigaretu, treće ležati u tišini, ali neke stvari koje vjeorjatno zaboravljamo korisne su za naše fizičko i mentalno zdravlje.

Niit jedna od ovih sedam stvari koje je naveo Huffington post nije komplicirana, a osigurava seksualnu i emocinalnu dobrobit.

Dajte si kompliment - lijepo je čuti kompliment s vremena na vrijeme, a trenutak nakon seksa je pravo vrijeme za to. "Oksitocin je nakon seksa na jako visokoj razini pa udijelite partneru kompliment i recite što vam se najviše svidjelo ili što volite kod njega", kaže Karla Ivankovich, savjetnica za parove.

Maženje - postoji razlog zašto šaputanje na jastuku spada pod toliko lijepa iskustva. Svaki put kad se seksate, oslobađate takozvani hormon ljubavi - oksitocin. "On stvara osjećaj bliskosti, zato je važno razgovarati s partnerom nakon seksa. To je sjajan način povezivanja i stvaranja veće intimnosti", tvrdi psihoterapeut i seksualni terapeut Chamin Ajjan.

Odmah na WC - vjerojatno ste čuli da nakon seksa treba odmah ići piškiti, a to nije bez razloga. "Taj korak obično uvijek naglašavam. Mokrenjem se izbacuju bakterije ili toksini koje su seksom eventualno ušle u mokraćni kanal", objašnjava Sunny Rodgers, seksualna edukatorica i ambasadorica Američke organizacije za spolno zdravlje. Osim toga, Rogers savjetuje da nakon mokrenja operete samo genitalije kako biste spriječili razvijanje infekcija.

Pamučno rublje - da, čipkaste gaćice su seksi, ali pamuk je pum i ispod njega koža diše. "Budući da je prirodno vlakno, pamuk je hipoalergenski materijal, dobro upija znoj i neće iritirati osjetljivo genitalno područje", napominje Rogers.

Pojedite nešto - seks je ipak fizička aktivnost pa je normalno osjećati glad nakon akcije. Ne morate konzumirati ništa teško, dovoljne su chia sjemenke, omlet, zeleni čaj...

Popijte vodu - čak i ako nemate potrebu za vodom nakon seksa, ipak je popijte kako biste nadoknadili izgubljenu tekućinu, elektrolite i povratili energiju. "Također, voda ispire bakterije iz urinarnog trakta", kaže Rogers.

Smijte se - humor nikada nije na odmet pa čak ni nakon seksa. "Tada ionako sve izgleda bolje pa će čak i najlošije ispričani vic biti urnebesan. Dajte si vremena za intimnost s partnerom, nemojte samo pobjeći jer će se osjećati kao da su mu sve lađe potonule", zaključuje Ivankovich.

08.03.2020. 21:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.03.2020. 09:51
    popiti vodu najbolje
  2. avatar
    Cranberry
    09.03.2020. 18:06
    Haha tako je jer se puno preznojiš
  3. avatar
    armando
    09.03.2020. 19:04
    hahaha da nakon zestokog sexa
  4. avatar
    Cranberry
    09.03.2020. 19:05
    Haha onako kako mi to znamo :)))
  5. avatar
    armando
    09.03.2020. 19:20
    da kasno uvecer hahaha mm oyeaa
  6. avatar
    Cranberry
    10.03.2020. 18:45
    Haha :))) pusaaaaaaaaa bit će danas igrica
  7. avatar
    armando
    10.03.2020. 19:51
    svaku vecer :)))))))))))))))))
  8. avatar
    Cranberry
    10.03.2020. 19:53
    Obavezno :**************** ❤️❤️❤️❤️
  9. avatar
    armando
    10.03.2020. 19:54
    mi volimo sex puno hahaha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh