« Seks
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

7 savjeta za puno bolji seks

Kada govorimo o seksu, najčešće zaboravljamo na najvažniji čimbenik u cijeloj priči - vaginu... pa evo par savjeta koji će vam preporoditi seksualni život

Poslušajte savjete
Poslušajte savjete (Arhiva)
Više o

seks

,

savjeti

,

vagina

Vagina i njeno područje je kiselo, jer se na taj način brani od infekcija i gljivica, pa ga zapravo uopće ne bi trebalo prati sapunom, iako to mnoge žene čine.

Još je gore ako se pritom koriste sredstva za pranje koja sadrže miris. Kako biste očuvale zdravlje vagine poštujte ovih nekoliko pravila.

Antibiotici - ubijaju sve bakterije, i dobre i loše, ne čineći pritom razliku. Time ugrožavaju žensko zdravlje jer mijenjaju vaginalnu floru. Ako moratekoristiti antibiotike, ne prekoračujte dozu koju vam je propisao liječnik i prije no što ih počnete piti, provjerite jesu li vam zaista potrebni.

Donje rublje - kada bi mogla birati, vaša vagina bi sigurno izabrala pamuk jer diše i nježan je za kožu. Ako ste kod kuće otiđite korak dalje i nemojte uopće nositi rublje. Pustite vagini da diše. 

Ginekološki pregledi - redovni godišnji ginekološki pregled nešto je što ne smijete preskakati. Pa ako i nemate nikakve simptome, otiđite ginekolo radi prevencije. Papa test i ultrazvuk važni su u očuvanju ženskog zdravlja. 

Kondomi - ako imate novog partnera ili često mijenjate seksualne partnere, obavezno koristite kondome. To je jedini učinkovit način kojim ćete se zaštiti od spolno prenosivih bolesti, ali i, što je manje poznato, očuvati kiselost vagine, a time i dobre  bakterije koje su zaslužne za njezino zdravlje.

Lubrikant - određeni lijekovi poput antihistaminika, antiderpesiva i hormonalnih pilula ili pak predugi seksualni odnos mogu izazvati suhoću vagine zbog koje će seks biti bolan, a dovest će i do ozljede sluznice i velike vjerojatnosti za razvoj infekcije ili gljivica. Razgovarajte sa svojim partnerom i koristite lubrikant koji će ubrzati seksualni odnos i učiniti ga još boljim.

Pranje - kada govorimo o higijeni, vagina se brine sama za sebe. Dobre bakterije koje se nalaze u njoj zaslužne su za očuvanje balansa, a najveći neprijatelj su kemikalije u sredstvima za pranje.Stoga, sredstvom za intimnu njegu operite vanjski dio spolnog organa, a unutarnji ne dirajte.

Vježbanje mišića - Kegelove vježbe nisu rezrevirane samo za period nakon poroda. One jačaju mišiće zdjelice, čuvaju nas od inkontinencije, jačaju cirkulaciju u organima zjdelice i poboljšavaju seksualni život - intenziviraju orgazam. 

16.11.2018. 21:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh