« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

7 namirnica za lakše odvikavanje od pušenja

Jedna od najvažnijih stvari koju morate imati na umu kada ostavljate cigarete jest da morate paziti što jedete, pa evo obaveznih namirnica koje vam pomažu u odvikavanju

Prestanite pušiti uz ove namirnice
Prestanite pušiti uz ove namirnice (Arhiva)
Više o

pušenje

,

savjeti

,

namirnice

,

prestanak pušenja

Prestanak pušenja nije lak zadatak, to vam može potvrditi svaki pušač koji je to pokušao i vratio se ovoj lošoj navici, jer osim činjenice da nikotin izazova ovisnost, veliki je izazov prekinuti rutinu i prekinuti pušenje.

No, svjetlo na kraju tunela postoji, jer ponekad samo jedna jednostavna promjena može toliko puno olakšati - određena hrana i pića mogu vam pomoći kada se pokušavate ostaviti cigareta.

Jedna od najvažnijih stvari koju morate imati na umu kada ostavljate cigarete jest da morate paziti što jedete. Stoga, posegnite za ovim namirnicama umjesto cigarete i na taj se način brže i uspješnije riješite svoje nezdrave navike:

Limunada - iako je najbolje popiti času vode, limunda je odličan izbor ukoliko se ostavljate cigarete. Limunada i cigarete ne idu sa kiselim i to pomaže.

Naranča - bogata vitaminom C koji se pušenjem uništava u tijelu, pa ćete ovom namirnicom poboljšati svoje zdravlje, ali i ubrzati metabolizam.

Smoothie - voćni smoothie će nam smanjiti želju za slatkim nakon što smo se ostavili cigarete. Umjesto za čokoladicom, posegnite za časom finog i zdravog smoothia na kojem će vam tijelo biti zahvalno. Na taj način koristite prirodni šećer iz svježeg voća. Svakako treba jesti zdravu i svježe pripremljenu hranu, a izbjegavati konzumirati visokokaloričnu hranu.

Štapići od povrća - ne samo da su zdravi, već će vam pomoći u onim kriznim trenucima kada ćete trebati ''zaposlit svoja usta''. Možemo grickati mrkvu, celer, koštice suncokreta ili buće, ali nikako ne nezdrave grickalice tipa čips, smoki i tome slično. Konzumacija takvih nezdravih grickalica samo će pridonjeti nakupljanju kilograma.

Voćne grickalice - čips od jabuke ili drugo sušeno voće odličan su izbor kada razmišljate posegnuti za cigaretom. Orašasti plodovi, poput lješnjaka ili badema dat će vam energije, ali i odvratiti misli od cigarete.

Voćni sokovi i lagani voćni čajevi - dobro je piti prirodne voćne sokove ili sokove s niskim postotkom šećera, a izbjegavati čajeve s teinom. Veliko NE treba reći gaziranim pićima te pićima koja sadržavaju kofein.

Žvakaće gume (bez šećera) - na tržištu sada postoje različite vrste žvakaćih guma, ali najbolji izbor su one bez šećera, kazao je doktor Gracin. Žvakaće gume idealna su zamjena za cigaretu.

Krenite i sretno, držimo vam fige!

19.05.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh