« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
FESTIVALI

6. SuperUho Festival od petka do nedjelje u Primoštenu

Tako će 10 godina nakon gašenja zagrebačkog NO Jazz festivala, uz hladna craft piva Nove Runde, Primošten uživati u zvukovima nekih od najznačajnijih svjetskih imena jazz glazbe

SuperUho
SuperUho (Arhiva)
Više o

izvođači

,

SuperUho Festival

,

SuperUho Festival 2019

U svom šestom izdanju SuperUho se prisjeća festivala koji je kroz deset godina postojanja uvelike promijenio percepciju jazz glazbe u Hrvatskoj, te drastično promijenio strukturu publike na jazz koncertima na kojima je unatrag 15 godina počela prevladavati mlada, mahom studentska populacija.

Tako će 10 godina nakon gašenja zagrebačkog NO Jazz festivala, uz hladna craft piva Nove Runde, Primošten uživati u zvukovima nekih od najznačajnijih svjetskih imena jazz i, naravno, ne samo jazz glazbe, što znači da nas ove godine očekuje intimnije i akustičnije izdanje festivala.

Na 6. SuperUho Festivalu nastupaju Bob Mould, Marc Ribot, Art Brut, Colin Stetson, Shilpa Ray, Uzeda, Lovely Quinces, Chui, Seine, The Fogsellers, Neon Lies i Kike Dok.

Nepregledan je niz događaja i imena koja su dovela do pokretanja najprije Žednog uha, potom festivala NO Jazz i Terraneo, te na kraju i samog SuperUha, a u tom nizu jedno ime ima posebno mjesto.

Hüsker Dü su bili i ostali vizionarima, i jedna od najutjecajnijih grupa u povijesti rock glazbe, a kao što to obično biva s vizionarima, ostali su do dana današnjeg nepoznati širem krugu ljudi.

Niti činjenica da su Pixies, Nirvana, Foo Fighters i Green Day neprestano navodili kako je upravo ova trojka iz Minneapolisa presudno utjecala na to da se uopće počnu baviti glazbom nije previše pomogla da ovo ime dobije zvijezdu koju zaslužuju u svemiru popularne glazbe.

31.07.2019. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh