« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
ODMOOR

5 znakova da je vrijeme za godišnji

Bez obzira putujete li blizu ili daleko od kuće, započnite s planiranjem ako primjećujete ovih pet znakova upozorenja

Je li vrijeme za odmor?
Je li vrijeme za odmor? (Arhiva)
Više o

stres

,

odmor

,

mašta

Odmor je često idealan recept za opuštanje i osvježavanja, a bez obzira putujete li blizu ili daleko od kuće, započnite s planiranjem ako primjećujete ovih pet znakova upozorenja - vaš će vam um, tijelo i duh zahvaliti.

Mašta radi svašta - bilo da ste napunili svoje društvene mreže fotografijama otoka, planina ili zemlje, vi ste jedina osoba o kojoj ovisi hoćete li tamo i stići.

Ne sjećate se zadnjeg odmora - ako je vaša putovnica puna prašine, svakako je vrijeme za ustajanje i odlazak - zbog vašeg zdravlja. Jedno je nizozemsko istraživanje otkrilo da samo iščekivanje  odmora potvrđeno poboljšava raspoloženje. Jedna studija je dokazala da žene koje najmanje dva puta godišnje idu na odmor imaju osam puta manju vjerojatnost za srčani udar, prema Health.com. Isto tako, časopis dodaje da su u istraživanju muškaraca s povišenim rizikom za bolest, oni koji nisu uzimali godišnji odmor. Imali su 32 posto veću vjerojatnost da će umrijeti od srčanog udara.

Ne spavate - nemirne noći bez razloga  zajednički su znak tjeskobe i napetosti. Bez obzira na to imate li veći problem u životu, odvojite vrijeme za 'poništavanje' unutarnjeg sata. Osjećat ćete se produktivnije, opuštenije i spremni za rješavanje svih stvari koje vam stoje na putu.

Potišteni ste i tužni - za mnoge, i samo planiranje putovanja sama može pružiti uzbuđenje i razveseliti vas. Studija Američke udruge psihologa utvrdila je da su odmori vrijedni za smanjenje stresa jer uklanjaju ljude iz standardnih okruženja i rutine povezanih s tjeskobom i stresom.

Rutina vas ubija - ako se osjećate kao da su vam dani magla pomiješana s monotonijom, vjerojatno i jesu, što čini put i odmak još važnijim za razbijanje rutine. Od poticanja kreativnosti do stvaranja svježih ideja, multikulturalna iskustva korisna su za cijelo  biće.

I, je li vrijeme?

15.06.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh