« Iza ogledala
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
EH, DA ...

5 tvrtki koje vas upravo tajno prate

Ako među vama ima još naivaca koji misle da postoji privatnost na internetu i mobitelima, evo par podataka koji će vam otvoriti oči

O vama se zna - sve!
O vama se zna - sve! (Arhiva)
Više o

teorije zavjere

,

tajna društva

,

praćenje

,

privatnost

Teorije zavjere oduvijek su voljele tajna društva koja rade daleko od očiju javnosti, prate sve što se događa i upravljaju događajima u svijetu.

Ako mislite da je to samo bajka, varate se - upravo u ovom trenutku prati vas najmanje pet kompanija koje prikupljaju sve moguće podatke o vama, a vi toga najčešće niste ni svjesni.

E, pa evo tih 5 zločinaca ... koji rade samo ono što ste im vi, svjesno ili ne, dozvolili:

5. SilverPush - 2013. godine razvijen je softver koji može preskakati između zvučnika i mikrofona, unaprijeđen u godinama iza toga i sada vas ova tvrtka prati na svim vašim uređajima ... Za sada se zna da je ugrađen u 67 aplikacija koje ispuštaju ultrazvučne valove i bilježe kako ih koristite?!

4. Facefirst/Face-Six - kada osoba uđe u lanac vaših trgovina, a vi je imate u ovoj bazi, na ekranu trenutno imate sve njezine podatke, povijest kupovanja ... ukratko, vaše lice postaje cookie.

3. Vizio/Samsung - Samsungovi Vizio televizori prikupljaju sve moguće podatke o vašim navikama gledanja, a trenutno ih je prodano preko 10 milijuna ... pa vi sami zamislite ostalo.

2. Ditto Labs - dnevno se na društvenim mrežama objavi preko 800 milijuna fotografija. Ova tvrtka upravo koristi to bogatstvo podataka kako bi prodala analize ponašanja velikim tvrtkama ... pa vi lupajte selfieje ...

1. Carrier IQ - 2011. Carrier IQ bio je instaliran na preko 130 milijuna mobilnih telefona, a sada je vjerojatno već na svakome ... tvrdi se da može prikupiti i poslati sve podatke o vašim aktivnostima na mobitelu, no to je ipak još uvijek teorija zavjere jer službenih potvrda nema.

19.06.2016. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh