« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
OPREZ

5 stvari koje će uništiti svaku dijetu

Dijeta je uvijek zadnji korak koji biste trebali poduzeti kad ustanovite da imate višak kilograma, a i kad dođe do toga, ove stvari ne bi smjeli raditi

Kako skinuti višak kilograma bezbolno?
Kako skinuti višak kilograma bezbolno? (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

savjeti

,

najbolja dijeta

Dijeta će postati najtraženija riječ čim završe božićni i novogodišnji blagdani, no za one koji se spremaju unaprijed na gladovanje poslije blagdanskih punih stolova, donosimo 5 savjeta što NE treba raditi:

Ekstremne dijete - najgori mogući izbor, jer ćete sigurno odustati, a početni uspjeh poništiti jo-jo učinkom za tjedan dana i nabiti još nekoliko kilograma u sljedećem tjednu.

Kažnjavati se - zakidate se za omiljeni slatkiš ili hranu, stalno gledate traperice u koje ne možete ući i u društvu se žalite da ne smijete jesti jer ste debeli? Ne, to je pogrešno, jer ćete popustiti prije ili kasnije, a onda ćete pomlatiti cijeli hladnjak i sve skriveno po kući.

Preskakati obroke - bilo koja odluka o preskakanju obroka, bio to doručak ili večera je pogrešna, jer ne samo da vam neće pomoći da skinete višak kilograma, već će vam nabiti par dodatnih. Zašto? Zato što ćete biti gladni i navaliti na obrok koji ste odlučili pojesti, umjesto da s pet malih obroka dnevno uravnotežite razinu šećera u krvi i spriječite glad.

Vagati se - jednom dnevno je dovoljno, svako jutro kako biste ustanovili napredujete li prema planu, no tri puta dnevno - nikako. Skidanje kilograma je proces, a ciljevi moraju biti realni, a ne optimistični, jer svako odstupanje od pretjerano nadobudnih planova baca vas u depresiju.

Zabrane - sami sebi nametati ograničenja i fokusirati se na njih uobičajena je shema većine ljudi koji "znaju što ih deblja". Umjesto toga, pročitajte malo više, razmišljajte, planirajte obroke par dana unaprijed i uspješno ćete skinuti višak kilograma.

13.12.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh