« Život
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
ZAPAMTITE!

5 situacija koje jasno govore da imate problema u vezi

Što napraviti kada razmirice prerastu u svakodnevne probleme i rješenja jednostavno nema

Idete li ovako na spavanje?
Idete li ovako na spavanje? (Shutterstock)
Više o

problemi

,

veza

,

znakovi

Povremene svađe u vezi ili braku normalna su stvar oko koje se ne treba pretjerano uzbuđivati. No, što napraviti kada razmirice prerastu u svakodnevne probleme i rješenja jednostavno nema?

Jedini izlaz je otvorena i prijateljska komunikacija, a evo pet situacija kad je ona i više nego nužno potrebna:

Manjak kontrole - nerijetko vam tlak skoči toliko da zaboravite s kim se svađate i izlete vam riječi koje ne bi trebale? To je jasan znak da s vašom vezom ili brakom nešto definitivno nije u redu.

Međusobno optuživanje - osjećate kako jedva čekate da partner nešto pogriješi i da mu to natrljate na nos? Često optuživanje izaziva nezadovoljstvo, frustraciju i strahove. Prestanite da analizirate svaki detalj i tražiti loše u svemu. Svaki čovjek ima mane, a bračni partner je onaj koji te mane zna da prihvati.

Nedostatak zajedničkih tema - nekada niste mogli prestanati pričati i o najbanalnijim stvarima, a sada više nemate o čemu razgovarati? A ni potrebu da jedno drugome nešto kažete? Razgovor je nešto što nikada ne bi smjelo nestati između dvoje koji se vole i žive zajedno.

Stalne svađe oko istih stvari - već znate šta će biti kamen spoticanja u komunikaciji, stalno se svađate zbog istih stvari, a znate da apsolutno ništa time ne postižete. Problemi su tu da se rješavaju, a ne da se provlače kroz svakodnevan život. Također, pripazite kako se ponašate kada svađa eskalira. Vrijeđanje, psihičko i verbalno maltretiranje nije poželjno, bez obzira na to koliko se ne slažete. 

Strast i ljubav su nestali - postali smo kao brat i sestra, rečenica je koju s godinama usvajaju mnogi parovi. Iako je neminovno da strast vremenom utihne, ona se pretvara u poštovanje i iskrenu ljubav. Ako emocije i dalje postoje, tu strast je moguće i oživjeti. U protivnom, brak bez ljubavi i međusobnog poštovanja ima vrlo malene šanse za opstanak.

19.08.2018. 21:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh