« Život
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
SPORTSKA GROZNICA

5 savjeta za sve hrvatske navijače uoči utakmice s Belgijom

Saznajte najvažnije o ultimativnom navijačkom rekvizitu, najvažnijim terminima, top navijačkoj deliciji 2022. i neizostavnom sportskom bontonu

Navijajte najjače na svijetu!
Navijajte najjače na svijetu! (Arhiva)
Više o

nogomet

,

Katar

,

Svjetsko prvenstvo u nogometu

,

Hrvatska-Belgija

,

sportska groznica

Nakon što je hrvatska reprezentacija odigrala neriješeno s Marokom te uvjerljivo pobijedila Kanadu, navijačka groznica samo se pojačala i mnogi sada s još većim nestrpljenjem iščekuju utakmicu s Belgijom koja će se održati u četvrtak 01. prosinca. U navijačkom svijetu, hrvatski navijači su na itekako dobrom glasu kao srčani i glasni, oni koji se uvijek okupe u velikom broju kako bi podržali svoje. Bilo na tribinama, terasama ili kod prijatelja s najvećim TV ekranom (bez straha da će netko od susjeda zvati policiju zbog gromoglasnog navijanja) zapravo je svejedno - zabava je zagarantirana. Kojoj god skupini pripadali, dobro je podsjetiti se što to svaki navijači ne bi trebao zaboraviti ili, u najmanju ruku, koje su to korisne informacije koje je dobro znati u ovoj fazi natjecanja - jer idealno je kada je dan za navijanje ujedno i dan bez briga.

POSEBNO ATRAKTIVAN NAVIJAČKI OUTFIT

Nakon što su se hrvatski navijači u Dohi proslavili najkreativnijom navijačkom odjećom, tradicionalnom arapskom haljinom ukrašenom prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima, takozvana kandura je postala ultimativni navijački hit prvenstva. Osim što su zabavili ostatak svijeta, jer su brojne televizije prenijele vijest o super kreativnom navijačkom artiklu, pokazali su i poštovanje prema državi u kojoj se prvenstvo održava. Stoga, ako ste u potrazi za posebno atraktivnim navijačkim outfitom dvojba je riješena. Arapsko - hrvatski styling je lako kopirati pomoću jedne bijele plahte, malo špage i crvene boje ili spreja.

GDJE GLEDATI UTAKMICU

Prijenos utakmice bit će na kanalu HRT2 od 16:00 sati, a posebna emisija počinje sat vremena ranije dok će susret Maroka i Kanade biti dostupan na platformi HRTi. Na dan treće utakmice diljem zemlje u pripremi su brojna organizirana događanja no prognoza je i dalje prilično nepouzdana. Ako želite izbjeći zadimljene prostore, te naročito u slučaju kiše, ostanite doma i iskoristite ovo nespecifično, hladnije doba godine u kojem se inače tradicionalno ne održavaju ovako velika sportska natjecanja. U navijačkom duhu zabavite se sa svojim najbližima i educirajte okupljene jer velika je šansa da netko od vas još uvijek ne zna što je zaleđe.

NOGOMETNA DELICIJA KOJU MORATE PROBATI

Neovisno o lokaciji praćenja utakmice, jedan detalj koji na dosadašnjim prvenstvima nije postojao ove godine ne bi trebalo preskočiti. Uz navijanje se obično i ogladni pa obične grickalice nakon nekog vremena više nisu dovoljne. Praktično rješenje koje će zadovoljiti sva navijačka nepca, bilo da je riječ o gledanju utakmice odmah nakon posla, škole ili u hodu, je navijački sendvič u obliku nogometne lopte koji možete pronaći u bilo kojoj Mlinar poslovnici diljem Hrvatske ili naručiti preko Wolt aplikacije. Teško da ćete mu moći odoljeti jer tzv. 'Vatreni navijački sendvič' gotovo je cijeli izrađen od sastojaka hrvatskih proizvođača. Uz atraktivan izgled istovremeno je osvježavajući i zasitan zahvaljujući kulenu, sirnom namazu s čilijem, svježim krastavcima i ribanom edamer siru. Neka okus (Mlinarovih) navijačkih sendviča postane okus pobjede koji ćemo pamtiti, a što se alkohola tiče - često neizbježnog i tradicionalno prisutnog na svim navijačkim događanjima - konzumirajte ga umjereno i odgovorno te pritom ne zaboravite: za vas i ostale sudionike u prometu puno je pametnije, ali i povoljnije, naručiti taksi prijevoz.

NIGDJE BEZ NAVIJAČKOG BONTONA

Držati se navijačkog bontona, kako navijači u Kataru tako i navijači kod kuće, apsolutni je must-have u svim sportskim prigodama. Ok je biti najžešći, najglasniji i najsrčaniji ali pritom poštujmo tuđu himnu i zastavu jednako kao i svoju, poštujmo različitosti koje se odnose na spol, rasu i vjeru. Prisjetimo se da navijamo za svoju momčad, a ne protiv suparnika. Budimo uvijek uz svoju ekipu - i kada pobjeđuje i kada gubi. Ne koristimo obilježja koja vrijeđaju, poštujmo sve suce i igrače - pa čak i one protivničke.

 

01.12.2022. 14:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh