« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
SAVJETI

5 savjeta za rješavanje proljetnog umora

Tijelo se treba priviknuti na promjenu godišnjeg doba za što je potrebno određeno vrijeme, a kako se usput i mijenja računanje vremena, nije ni čudo da smo depresivni, nervozni i umorni

Stiglo proljeće, a vi ne znate kud bi prije zalegli i spavali...
Stiglo proljeće, a vi ne znate kud bi prije zalegli i spavali... (Shutterstock)
Više o

proljeće

,

proljetni umor

,

savjeti

Proljetni umor pojava je koja nas definitivno pogađa svakog proljeća, no unatoč tome što se mi tome uporno čudimo, radi se o normalnoj pojavi koja će potrajati sve dok se temperature ne ustale na proljetnoj razini.

Stvar je jednostavna - tijelo se treba priviknuti na promjenu godišnjeg doba za što je potrebno određeno vrijeme, a kako se usput i mijenja računanje vremena, nije ni čudo da smo depresivni, nervozni i umorni unatoč suncu koje lijepo i ugodno sja.

Nekoliko dobrih savjeta pomoći će vam da se lakše prebacite u proljetni način rada:

Budite fizički aktivni - iako ste umorni, natjerajte se da izađete iz kuće ili stana i odete negdje u prirodu. Ako vam se to čini previše, barem prošetajte svaki dan pola sata. 

Hidrirajte se - pijte dovoljno tekućine. Barem litru i pol vode dnevno. Jedite domaće juhe, pijte čajeve. Sve to godit će vašem tijelu. 

Prilagodite prehranu - tržnice su pune svježeg povrća i voća stoga zaboravite na ostatke zimnice i počastite svoje tijelo salatama, rotkvicama, mladim lukom, špinatom, blitvom i raznim voćem. Vrlo je važno pojačati i unos vitamina C. 

Spavajte dovoljno - vrlo je važno priuštiti tijelu dovoljno sna pa stoga kad vam se navečer očikrenu sklapati, ne odgađajte odlazak u krevet. Posao može čekati.  Što se tiče dnevnog drijemeža, izbjegavajte ga u korist kvalitetnog noćnog sna. 

Sunčajte se - kKava s prijateljicom na osunčanoj terasi, izležavanje u parku ili sadnja cvijeća na balkonu. Štogod da izaberete - uživajte na suncu. Tijelu sada treba vitamina D.

I da - spavajte koliko god možete, naravno!

28.03.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh