« Život
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
ZAPAMTITE :)

5 savjeta za putovanja s djecom

S tinejdžerima nije komplicirano putovati, već se nositi s promjenama raspoloženja, ali za djecu vrtićke dobi i mlađe potrebno je dosta dobre pripreme

Kako putovati s djecom
Kako putovati s djecom (Arhiva)
Više o

djeca

,

putovanja

,

savjeti

Putovanja s djecom ili bez njih nisu ista stvar - neke od najljepših uspomena možete stvoriti upravo s njima na odmoru. Mnoge obitelji jedino tako i putuju kako bi svi iskusili nešto novo i kako bi se trošak koncentrirao na jednu stvar. 

S tinejdžerima nije komplicirano putovati, već se nositi s promjenama raspoloženja, ali za djecu vrtićke dobi i mlađe potrebno je dosta dobre pripreme

Stoga, evo pet savjeta za putovanja s djecom:

Organizirajte se na vrijeme - možda se prije mogli spontano otputovati pa smještaj pronaći na samoj lokaciji, a mještane pitati za dobru hranu. Taj način neće dobro funkcionirati u obiteljskom životu pa kako bi izbjegli ispade dječjeg bijesa zbog gladi i umora- na vrijeme bukirajte smještaj i razmislite o detaljima. 

Osigurajte dovoljno vremena - najbolje što možete učiniti da vaš odmor prođe mirno je uzeti dovoljno vremena- za sve. Stignite ranije na aerodrom nego inače, organizirajte više vremena za razgledavanje jer djeca uvijek žele stati i nešto dodatno pogledati ili moraju na WC. 

Pametno s igračkama - postoji cijeli niz aplikacija namijenjenih da se vrtićanci igraju pa nije potrebno pakirati najdraže figurice ili lego kocke. Međutim, preporuča se djetetu ponijeti najdražeg plišanca ili nešto što će mu biti poznato u novom okruženju na odmoru. 

Ponesite lijekove - nikako nemojte zaboraviti sve lijekove koji su vam potrebni za vaše dijete. Kada djeca izađu iz rutine, mogu biti podložni slabijem imunitetu zbog promjena u klimi, napornom rasporedu i drugačijoj prehrani. Ponesite osnovne lijekove za narušenu probavu, bolove, spuštanje temperature, ubode, flastere.

Pripremite se na klimu - savjet je jednostavan, ali djeca kojoj je ugodnije u klimi u kojoj se nađu su sretnija i mirnija. Najbolje je djecu oblačiti slojevito kako bi ih lako mogli skinuti, ako im je prevruće. Obavezno pripazite da nose udobnu obuću kako bi mogli nesmetano šetati. 

09.08.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh