« Žene
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
MA DA?

5 razloga zašto su solo žene sretnije

Rezultati su pokazali da je 61 posto žena koje su bez partnera zadovoljno i sretno svojim statusom... za razliku od samo 49 posto muškaraca

Solo cure su sretnije
Solo cure su sretnije (Shutterstock)
Više o

sreća

,

solo cura

Žena može biti što želi, barem u današnje doba, a prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji 2017. više od 60 posto ih želi biti samo.

Rezultati su pokazali da je 61 posto žena koje su bez partnera zadovoljno i sretno svojim statusom, dok isto kaže 49 posto muškaraca. Čak 75 posto žena priznaje da u proteklih godinu dana nije aktivno tražilo vezu.

U našem društvu biti sam se tumači kao biti usamljen ili tužan, no nije tako. O čemu svjedoče i navedene brojke. Štoviše, izgleda da su solo žene najsretniji dio društva. Bolje im je, nego ženama u braku vezama. 

Fokus na istinskim željama - većina žena kad ulazi u brak i osniva obitelj odriče se svojih snova. U želji da učini sretnima bližnje, žrtvuje svoju sreću i s vremenom gubi sebe. S druge strane, slobodne žene imaju zadaću posvetiti se sebi i izgraditi se, zbog čega postaju sretne.

Jačanje veza s drugima - kada ste u ozbiljnoj vezi s partnerom, prirodno je da najviše vremena provodite s njim. Zbog toga će neminovno patiti ostali odnosi, kako obiteljski tako i oni prijateljski. Kada ste sami jačate te veze. Prijateljstva postaju dublja i kvalitetnija, češće se družite s roditeljima, sestrom, braćom. Gradite i obnavljate svoj zajednicu u koju ćete moždajednog dana opet pustiti nekohga posebnog.

Ne brinu što drugi misle - kada ste neovisni, prestajete razmišljati o tome što okolina misli o vama i prestajete se ponašati u sklad s onime što mislite da će ljudi reći. Uzdate se u sebe i to je najbolje što vam se može dogoditi. Vi ste mjerilo svih stvari i jedini kritičar sebi. Zbog toga se osjećate dobro i živite u skladu sa svojim željama i potrebama.

Više putovanja, manje briga -  biti sam čini nas jačima. Čini nas jakima. Pomaže nam da svijet vidimo iz druge perspektive, da ga doživimo na autentičan način. Putovati solo pravi je doživljaj. Otkrit ćete da ste sami sebi najbolje društvo. 

Više vremena za sebe - nakon što izađu iz dugogdišnje veze i oporave se od prekida, žene najviše cijene vrijeme koje su dobile za sebe. Na raspolaganju im je svo vrijeme ovog svijeta i vrlo pažljivo biraju na koga će ga trošiti. Postaju sebi najbolje društvo.


06.11.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh