« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

5 razloga zašto dijeta ne daje rezultate

Donosimo vam 5 najčešćih pogrešaka koje se rade na dijeti i koje su odgovorne za neuspjeh - pa ih vi lijepo ispravite i napokon dostignite željenu kilažu

Na što sve trebate paziti kako bi dijeta bila uspješna
Na što sve trebate paziti kako bi dijeta bila uspješna (Arhiva)
Više o

dijeta

,

problemi

,

savjeti

Dijeta vam je već preko glave, jer svaki put kad krenete stvari idu u redu prvih par dana, no nakon toga nikako da postignete svoj cilj? Ništa neuobičajeno, uvjeravamo vas, to se događa gotovo svima barem jednom... a onda pronađu savjete i shvate gdje griješe.

Upravo iz tog razloga donosimo vam 5 najčešćih pogrešaka koje se rade na dijeti i koje su odgovorne za neuspjeh - pa ih vi lijepo ispravite i napokon dostignite željenu kilažu.

Doručak - slab doručak usporava metabolizam, umjesto da napravi obrnuto, što ometa proces mršavljenja. Znači, dobar i konkretan doručak, sat vremena nakon ustajanja i bit ćete siti i puni energije do ručka

Izbjegavanje grupa namirnica - najčešće ljudi na dijeti počnu izbjegavati ugljikohidrate i masti, što je potpuno pogrešno, jer organizam treba raznovrsnu prehranu, pa i ove dvije grupe namirnica.

Večera - pazite koliko jedete i kada jedete, jer ako prerano večerate, garantirano ćete prije spavanja "samo malo gricnuti, tek toliko da mogu zaspati...". To će, naravno, upropastiti cijelu strategiju...

Veličina obroka - može obrok biti dijetan, no ako ga je previše, niste ništa postigli: to što su namirnice zdrave ne znači da ih smijete tamaniti koliko želite.

Voda - glad je vrlo često zapravo žeđ, a kad se ubacimo u logiku kontrolirane prehrane, najčešće zaboravimo piti dovoljno vode. Stoga - pijte vodu, dodajte joj malo cimeta, đumbira ili limuna za poticanje metabolizma.

23.10.2017. 16:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh