« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
MLJAC

5 razloga za uživanje u slatkom - svakog dana

Slatko je nekima užitak, no većini zapravo predstavlja grijeh, jer imaju grižnju savjesti misleći da rade nešto nezdravo - istina je potpuno drugačija

Tamna čokolada vrlo je zdrava
Tamna čokolada vrlo je zdrava (Dreamstime)
Više o

zdravlje

,

čokolada

,

slatka hrana

,

slatko

Čokolada i ostali slatki zalogaji često izazivaju osjećaj krivnje jer smatramo da radimo nešto nezdravo jedući ih, no znanstvena istraživanja govore upravo suprotno, pa evo pet glavnih beneficija za zdravlje od slatke hrane.

Mršavljenje - vjerovali ili ne, to je istina, slatka hrana pomoći će vam da smršavite ako je jedete polako, u malim količinama i uživate u svakom zalogaju - pojest ćete manje kalorija, bit ćete zadovoljniji i sretniji na dijeti i skidat ćete kilograme bez mučenja.

Niži tlak - par kockica tamne čokolade dnevno sprječava nastanak bolest srca i krvnih žila, a uz to snižava i krvni tlak.

Prevencija - tamna čokolada štiti od moždanog i srčanog udara, dokazano na desetinama istraživanja!

Romantika - dobro, ovo je zdravlje u širem smislu, no ako gledamo na taj način, slatka pita od bundeve poznati je afrodizijak za oba spola, pa ... znate i sami!

Zdrav doručak - palačinke za doručak zdraviji su izbor od, primjerice, kruha i sira, jer oni koji doručkuju slatko manje žude za njim tijekom dana i puni su energije.

Stoga, svakog dana po malo ... i uživajte!

30.08.2016. 18:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh