« Život
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
ZGODNO

5 razlika između žena i muškaraca

Muškarci i žene razlikuju se u raznim stvarima, od izgleda do razmišljanja, no postoje i sitnice koje su vrlo, vrlo zanimljive

Neočekivane razlike između spolova
Neočekivane razlike između spolova (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

razlike

Muškarci i žene dva su svijeta, tako da naslov knjige o Veneri i Marsu zapravo i nije toliko zabavan koliko se čini - razlike postoje u malim, svakodnevnim stvarima koje ne bismo nikada očekivali.

Evo pet zanimlijvih stvari koje muškarci i žene rade različito:

Bacanje lopte - žene drže loptu ispred sebe u visini prsa ili zdjelice i bacaju prema gore, dok muškarci obično zamahuju iznad glave. 

Pamćenje - žene pamte sve, od datuma rođendana do imena i lica, dok muškarci filtriraju pamćenja prema svojim kriterijima i spremaju samo ono što smatraju važnim činjenicama.

Raspoznavanje strana - žene češće imaju problema s prepoznavanjem lijeve i desne strane, dok se muškarcima to izuzetno rijetko događa. Znanstvenici i dalje nemaju objašnjenja za ovaj fenomen. 

Skidanje odjeće - žene prekriže ruke, uhvate majicu s donje strane i prevuku preko glave, dok je muškarci obično povuku jednom rukom s leđa. 

Slušanje  žene imaju bolji sluh od muškaraca za visoke frekvencije, pa to objašnjava zašto se uvijek prve probude kad dijete zaplače - jednostavno su programirane za to. S druge strane, muškarci će bolje odrediti smjer iz kojeg dolazi zvuk.

14.08.2016. 17:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh